Úvod Zaujímavosti Ako stráviť zimný víkend v Bratislave?

Ako stráviť zimný víkend v Bratislave?

496
0
ZDIEĽAŤ

Bratislava ako hlavné mesto sa ešte stále vyznačuje neporovnateľne väčším rozsahom aktivít ako ostatné lokality Slovenska. Je do nej sústredený celý kultúrny, intelektuálny, zábavný, vzdelávací a hospodársky potenciál tejto krajiny. Kvalitou kultúrnych podujatí môžu Bratislave konkurovať len Košice alebo blízka Viedeň. Najmä naša divadelná scéna dosahuje vo viacerých aspektoch (opera, filharmónia a podobne) európske rozmery. Zbierkový fond galérií a múzeí je skromnejší, keďže väčšina artefaktov z územia Slovenska sa nachádza v múzeách vo Viedni, Prahe a v Budapešti.

Koncertná sezóna však ničím nezaostáva za európskymi metropolami. V posledných rokoch sa začali rozvíjať aj wellness služby. Značné rezervy má gastronómia. V Bratislave nie je ani jedna reštaurácia michelinského typu a úroveň tunajších reštauračných služieb sa stáva pravidelným terčom kritiky domácich aj zahraničných šéfkuchárov. Napriek tomu sa v našom hlavnom meste nachádza mnoho príjemných barov a reštaurácií, kde sa počas príjemných zimných potulkách môžete zohriať pri slovenských špecialitách, ale aj pri inej zahraničnej kuchyni. Bratislava sa môže pochváliť niekoľkými reštauráciami s nádherným výhľadom na celé mesto.

Tak isto ako aj v iných väčších či menších metropolách, aj mesto Bratislava má niekoľko vianočných trhov situovaných v Starom Meste. Hlavné vianočné trhy sa nachádzajú na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí či na hrade a za zmienku stojí aj návšteva vianočných trhov pri obchodnom centre Eurovea, kde si vianočný punč môžete  vychutnať popri prechádzke pri Dunaji s výhľadom na vysvietené mosty a takzvané Ufo. Priamo v srdci Starého Mesta sa nachádza aj obľúbené klzisko rovnako pre domácich, ako aj turistov. Popri korčuľovaní hrá vianočná hudba a z najbližšieho stánku vonia varené víno i punč. Na prechádzku mestom vám stačí len pár hodín, a ak ste si pre svoj pobyt zvolili ubytovanie v hosteli Bratislava, svoje auto či mestskú dopravu nemusíte vôbec využívať.  Tento hostel v Bratislave má vynikajúcu polohu a je jeden z najnavštevovanejších v centre mesta.

Vďaka svojej polohe poskytuje Bratislava zaujímavé možnosti zimnej turistiky, obzvlášť bežkovania v okolitých lesoch.