Úvod Zdravie a rodina Nenechajte svoju kožu trpieť! Doprajte jej prírodný elixír

Nenechajte svoju kožu trpieť! Doprajte jej prírodný elixír

447
0
ZDIEĽAŤ

Na výzore vraj nezáleží. Týmto výrokom sa snažíme zakryť vlastnú nedokonalosť a nespokojnosť. Často zakrývame telo v hanbe oblečením. A nejde len o nadváhu. Množstvo ľudí psychicky trpí v dôsledku nedokonalostí a ochorení kože. Koža pokrýva celé naše telo, a preto by sme sa o ňu mali adekvátne starať. Vďaka správnej starostlivosti ju nebudeme musieť skrývať, ale naopak sa ňou pýšiť.

Viete všetko o ľudskej koži?

Koža ako najväčší orgán tela si vskutku zaslúži potrebnú starostlivosť. Kvalitná telová kozmetika by mala byť súčasťou kozmetického kufríka každého z vás. Veď plocha kože pokrýva 1,5 až 2 m² každého človeka. Ak by ste ju zvážili, jej hmotnosť by bola približne 20 kilogramov. Hrúbka kože závisí od miesta, kde sa nachádza. Čarovná príroda všetko zabezpečila, a preto na miestach zvýšeného namáhania je hrubšia a inde naopak tenšia. Bohužiaľ sa vekom vrchná časť kože (pokožka) stenčuje, stráca svoju elasticitu a schopnosť obrany pred vonkajšími vplyvmi. Preto by ste sa mali o kožu každodenne starať. Prirodzenou ochranou a ošetrením kože je prírodná kozmetika značky Liptavia. Jej používaním zachováte všetky hlavné funkcie kože. Tými sú ochrana tela a vnútorných orgánov pred poranením, alebo mikroorganizmami.

Prečo je koža tak dôležitá?

Koža patrí k zmyslovým orgánom. Znamená to, že obsahuje veľké množstvo buniek, ktoré sú citlivé na vonkajšie pôsobenie. Iste poznáte ten nepríjemný pocit pri popálení, porezaní alebo udretí. Bez kože by sme boli neuveriteľne zraniteľní. Nevedeli by sme si udržať teplotu tela, naše orgány by neboli chránené a telo by si neporadilo s vylučovaním škodlivých látok. Navyše sa vďaka koži v našom tele tvorí vitamín D, ktorý sa v značnej miere podieľa na zvyšovaní imunity. Výrok „ísť s kožou na trh“ si môžeme preložiť aj ako skutočnosť, že práve koža nás chráni pred mnohými škodlivými vplyvmi okolo nás.

Ako sa o kožu starať?

Základom starostlivosti o kožu sú kvalitné telové krémy, opaľovacie prípravky, toniká a séra. Snažte sa však vyhnúť syntetike, ktorá vie narobiť viac škody ako osohu. Jedinou správnou cestou je prírodná kozmetika. Navštívte webové stránky internetového obchodu naureus.sk a vyberte si niektorý z produktov renomovaných výrobcov prírodnej kozmetiky. Vaša poškodená alebo citlivá pokožka sa vám o pár dní poďakuje a bude prekypovať zdravím. Nemusíte sa báť o svoju peňaženku. Prírodná kozmetika je o niečo drahšia ako klasická, ale je natoľko účinná, že jej budete potrebovať menšie množstvo. Jej kvalitné zloženie plné prírodných surovín napomáha vrátiť vašej koži potrebnú elasticitu, hebkosť a silu. Prírodná kozmetika je navyše šetrná nielen k vašej pokožke, ale aj k prírode.