Úvod Zaujímavosti Paddleboarding – populárny šport, ktorý musíte vyskúšať!

Paddleboarding – populárny šport, ktorý musíte vyskúšať!

676
0
ZDIEĽAŤ

Hoci na Slovensku sa paddleboarding začína masívnejšie rozmáhať len teraz, v zahraničí sa už dlhú dobu teší veľkej popularite. V čom tento šport spočíva, aké má výhody a koľko stojí?

Paddleboarding je pomerne jednoduchým vodným športom, ku ktorému v zásade potrebujete len dve veci – paddleboard, teda dosku, ktorá sa na prvý pohľad môže ponášať na surf a pádlo. Rozdiel medzi paddleboardovou a surfovou doskou je v tom, že paddleboardová doska je nafukovacia, čo je veľmi praktické. Paddleboard si tak môžete so sebou brávať úplne všade bez toho, aby ste mali akýkoľvek problém s miestom. Veslo k paddleboardu je dlhé, no skladacie, takže tiež nezaberie veľa miesta.

Princíp paddleboardingu je na prvý pohľad nenáročný, v skutočnosti však vyžaduje dosť veľa cviku. Začať s ním však vedia aj začiatočníci a pri troche tréningu vedia veľmi rýchlo napredovať vo svojich zručnostiach. Pri paddleboardingu sa postavíte na paddleboard, pričom musí udržať rovnováhu na vode a zároveň sa pádlovaním posúvať smerom vpred. Zladiť všetky činnosti tak, aby ste ihneď nepadli do vody, chce tréning, no paddleboarding je obrovská zábava. Zároveň pri ňom posilňujete kompletne celé telo.

Koľko paddleboarding stojí?

Na paddleboarding vám stačí len spomínaný paddleboard a veslo, plus nejaká vodná plocha, na ktorej môžete trénovať. Paddleboard nie je práve najlacnejšia záležitosť, kvalitné paddleboardy sa pohybujú v cenách niekoľkých stoviek eur. Predsa len však odporúčame zainvestovať do kvalitného paddleboardu, lacné napodobneniny totiž nikdy nebudú fungovať dostatočne dobre na to, aby ste mohli naplno trénovať a robiť pokroky. Ak chcete ušetriť, môžete voliť kvalitný paddleboard v zľave. Ten nájdete napríklad na akciovom portáli Hitgo.sk. Okrem zaujímavých zliav na paddleboardy tu nájdete aj ďalšie lukratívne zľavy v online obchodoch, ktoré sa rozhodne oplatí využiť.

Tak neváhajte a vyskúšajte paddleboarding aj vy, stojí to za to!