Úvod Zaujímavosti 5 TIPOV AKO VYBRAŤ SPRÁVNY DETSKÝ RUKSAK

5 TIPOV AKO VYBRAŤ SPRÁVNY DETSKÝ RUKSAK

419
0
ZDIEĽAŤ

Naše deti každý deň prenášajú množstvo vecí. S príchodom nástupu do školy pribudnú k ich malým pokladom, ktoré túžia mať vždy pri sebe, i učebnice, zošity a písacie potreby. Najmä pri detskom ruksaku pre najmenších musíme brať do úvahy celkovú konštrukciu, ktorá má nemalý vplyv na opornú sústavu dieťaťa. Dnes Vám prinášame 5 overených tipov, ktoré Vám pomôžu vybrať detský chlapčenský ruksak i ruksak pre Vaše malé princezné. V kombinácii s dobrým dizajnom rozhodne vyberiete kúsok, ktorý bude Vašim deťom prinášať radosť.

1. Vždy vyberajte ruksak s dvoma popruhmi na ramená

S príchodom dizajnových kúskov je čoraz ťažšie vybrať si. V prípade detského ruksaku však vždy neústupne voľte taký, ktorý sa vyznačuje dvoma pevnými ramennými popruhmi. Rozhodne nie je na škodu zamerať sa i na fakt, aby oba popruhy boli masívne a vyložené mäkkými vankúšikmi, ktoré zamedzia nepríjemnému zarezávaniu sa do ramien dieťaťa. Niektoré detské ruksaky sú navyše vybavené i popruhom vedúcim cez pás. Týmto spôsobom ešte viac odľahčíte dopad detského ruksaku na chrbticu dieťaťa. Nikdy nevoľte ruksaky s jedným popruhom. Môžu vyvolať nesprávne zakrivenie chrbtice – skoliózu.

2. Zamerajte sa na správne nastavenie popruhov a hmotnosť detského ruksaku

Príliš ťažké či nesediace detské ruksaky rozhodne nie sú žiadnou výhrou. Pri výbere sa zamerajte na to, aby ruksak nebol príliš ťažký (predsa len budete do neho ukladať množstvo vecí, takže vysoká hmotnosť rozhodne nehrá v prospech potenciálneho modelu). Overte si, či je možné nastaviť popruhy tak, aby Vášmu dieťaťu dokonale sedeli. Pri výbere detského ruksaku pre najmenších nie je dobrým krokom skúšať staviť na to, že dieťa do ruksaku jednoducho dorastie. Vyberajte len modely, ktoré perfektne sedia.

3. Zabaľte do detského ruksaku len potrebné veci

Náš ďalší bod využijete i pri nákupe ostatných školských pomôcok. Dieťa by malo v ruksaku nosiť len veci, ktoré nutne potrebuje. Snažte sa minimalizovať počet písacích pomôcok, albumov a hračiek, ktoré so sebou dieťa každý deň nosí. Preto sa ani nesnažte voliť batohy s množstvom úložného priestoru.

4. Overené pravidlo 15%

Dnes sa vedie množstvo diskusií, koľko by mali deti nosiť vecí do školy. Existuje overené pravidlo, ktoré hovorí, že hmotnosť zbaleného detského ruksaku by nemala prekročiť 10–15% hmotnosti Vášho dieťaťa. Do zbalených vecí sa samozrejme počítajú okrem kníh a zošitov i desiata, fľaša na vodu a ostatné poklady, ktoré sa v bežnom detskom ruksaku nachádzajú.

5. Vyberajte detský ruksak spoločne s deťmi

Vždy môžete myslieť na množstvo bodov, ktoré by mal správny ruksak spĺňať z hľadiska záťaže a dopadu na detský organizmus. Nezabúdajte však do celého procesu výberu zapojiť i svoje dieťa, ktoré bude ruksak každý deň používať. Ak si vyberie dizajn, ktorý sa mu naozaj bude páčiť, cesta do školy bude o niečo jednoduchšia.