Úvod Zdravie a rodina Má vaše dieťa problém s pohybom? Začnite s ním chodiť na rehabilitácie!

Má vaše dieťa problém s pohybom? Začnite s ním chodiť na rehabilitácie!

593
0
ZDIEĽAŤ

Deti už od narodenia trápi množstvo zdravotných problémov. Niekedy za rôzne poruchy deti ani nemôžu, no za niektoré áno. Najviac problémov je s pohybovým ústrojenstvom detí a s držaním tela. Ako riešiť takýto problém?

Ak je vaše dieťa zdravé, no začali ste si všímať, že má určitý problém s pohybom, alebo, že zle drží telo, je potrebné to začať riešiť čo najskôr, keďže tieto problémy dokážu rásť do obrovských rozmerov, a potom už dieťaťu naozaj nikto nepomôže. Ako takéto problémy riešiť a čo prípadne robiť?

Ako riešiť problémy s pohybom u detí?

Ak sa chcete už po narodení dieťaťa uistiť, že nemá, ani v blízkej dome nebude mať problémy s pohybom, viete zájsť na vývojovú analýzu, ktorá sa vykonáva Vojtovou metódou. Vojtova metóda sú rôzne pohybové cviky, ktorými sa dá malému bábätku pomôcť, napríklad, ak ho trápi detská obrna. Táto metóda má výborné hodnotenia, a preto je určite dobré ju podstúpiť. Ak je vaše dieťa staršie, môžete na ňom pozorovať krivý chrbát. Ten je výsledkom zlého držania tela a zlého sedenia. Práve preto je dobré dieťa naučiť chodiť vystreté a tiež ho naučiť správne sedieť. Ak sa vám to však nedarí, viete začať chodiť na rehabilitácie, či rôzne iné cvičenia, ktoré pomáhajú spevniť svaly, ale aj donútiť telo správnemu držaniu.

V prípade je dieťa športovec, je dobré tiež občas prísť na diagnostické vyšetrenie, aby sa zistilo, ako veľmi je telo zaťažené a zabrániť tak prípadnému úrazu, či bolesti. Samozrejme, aj keď nie je dieťa športovec, viete s ním na takéto vyšetrenie prísť a zistiť tak, či je vaše dieťa v poriadku. Problémy, ktoré boli spomenuté sú naozaj vážne a treba ich riešiť, pretože vedia spôsobiť naozaj obrovské problémy, ktoré určite nechcete, aby vaše dieťa muselo znášať.

Neváhajte a vyriešte problémy s pohybom u detí aj vy a doprajte im tak šťastné detstvo!