Úvod Zaujímavosti Pohodlie na prvom mieste, čiže akú obuv vybrať na zimu

Pohodlie na prvom mieste, čiže akú obuv vybrať na zimu

500
0
ZDIEĽAŤ

Zimné počasie nás nemusí rozmaznávať. Okrem nízkych teplôt môžeme očakávať sneženie, mrznúci dážď a čľapkanice. V takýchto podmienkach chceme, aby bol náš outfit, a predovšetkým topánky, pohodlný a teplý. Ak ste si zimné topánky ešte nevybrali, odporúčame si dnes prečítať náš článok, v ktorom poradíme, ktorá obuv bude pre túto sezónu ideálna.

Čižmy – kráľovné jesennej a zimnej sezóny

Členkové čižmy sú dokonalou obuvou na jeseň, zimu a skoro na jar. Na chladnejšie dni stojí za to vybrať tie oteplené, napríklad špeciálnou obuvníckou dečkou alebo ovčou vlnou. Fenomén týchto topánok je založený na rozmanitosti ich štýlov a modelov, vďaka ktorým si každá žena nájde pár, ktorý splní jej očakávania. Topánky majú zvršok, ktorý zvyčajne dosahuje do polovice lýtok. Môžu byť zapínané na zips, šnurovacie alebo nazúvané, mať podpätok alebo plochou podrážku. V zime je najlepšie obuť si dámske čižmy vyrobené z prírodnej kože, ktoré nielen dobre chránia pred chladom a vetrom, ale umožňujú tiež priechod vzduchu, takže sa noha v topánke nebude potiť.

Čižmy pasujú takmer ku každej štylizácii. Dokonale pasujú k voľnejším kreáciám, na každý deň – ako napríklad k úzkym nohaviciam alebo sukni. Vysoké podpätky budú ideálne pre formálnejšie štylizácie alebo pre špeciálne príležitosti. Na zimu odporúčame čižmy s hrubšou podrážkou, ktoré vďaka špeciálne drážkovanému dezénu zaisťujú adekvátnu priľnavosť k zemi.

Čižmy – pohodlné pre každý deň

Dámske čižmy sú ďalším typom obuvi, ktorý sa vyznačuje veľkou všestrannosťou, pokiaľ ide o jeho zladenie s rôznymi štylizáciami. Kožené čižmy sa dajú úspešne použiť do minisukne, šiat aj nohavíc. Plochá podrážka poskytne stabilitu a pohodlie, zatiaľ čo zvršok priliehajúci k lýtku zdôrazní líniu nôh a zoštíhli ich.

Čižmy budú tiež dobrou voľbou k štylizáciám založeným na smart casual look, zatiaľ čo v kombinácii s oficiálnym, obchodným outfitom nebudú veľmi úspešné.

Čižmy – elegancia na každú príležitosť

Čižmy sú obuv, ktorá sa vždy spája so zimou, hoci ich nosíme už od jesene. Vysoký zvršok poskytuje optimálnu ochranu pred chladom, čo ocenia predovšetkým dámy, ktoré uprednostňujú štylizácie so sukňami a šatami. Rozmanitosť štýlov tohto typu obuvi je taká veľká, že dokážeme zladiť správne čižmy s akýmkoľvek štýlom oblečenia. Ak chceme nášmu zimnému vzhľadu dodať výraznosť, môžeme zvoliť čižmy so zdobeným zvrškom, zatiaľ čo ak uprednostňujeme klasiku, môžeme zvoliť jednoduchý, minimalistický strih. Čižmy sú k dispozícii s plochými podrážkami a takisto podpätkami. Keď si vyberieme tie s vysokým podpätkom, môžeme si ich obuť do elegantných šiat alebo spoločenského outfitu. Potom stojí za to byť obzvlášť opatrná pri chôdzi v takejto obuvi na zasneženom alebo zľadovatenom chodníku, pretože noha nemusí mať dostatočnú stabilitu.

V prvom rade by zimná obuv mala byť pohodlná na používanie v rôznych poveternostných podmienkach. Nemôžeme si však odoprieť módny akcent, a preto Vám odporúčame prehliadnuť si najnovšie kolekcie zimnej obuvi od známych výrobcov.