Úvod Zaujímavosti Ste manuálne zručné a kreatívne? Prihláste sa na kurz šitia

Ste manuálne zručné a kreatívne? Prihláste sa na kurz šitia

506
0
ZDIEĽAŤ

Manuálne zručné dámy majú veľa možností, ako svoj talent uplatniť. Môžu sa venovať populárnemu štrikovaniu, klasickému vyšívaniu alebo sa naučiť šiť. Šitie je perfektným spôsobom na vytváranie modelov oblečenia, ktoré by ste v žiadnom obchode nenašli. Ak budete naozaj šikovné, môžete sa šitím dokonca živiť.

Prečo je skvelé sa naučiť šiť

Vlastnoručne ušité oblečenie bude vždy jedinečné a nebude vám hroziť uniformita, ktorá je badateľná na čoraz väčšom počte ľudí. Podobný kúsok oblečenia iste nenájdete na žiadnom človeku a pritiahnete pohľady každého okoloidúceho. Prejavíte svoju kreativitu a prebudíte neodhalený talent. Ak natrafíte na látku za akciovú cenu, vyjde vás ručne ušité oblečenie lacnejšie ako kupované v obchode. Sami si vyberiete strih modelu, farebnosť, druh materiálu a celkové prevedenie. Oblečenie bude presne spĺňať vaše predstavy a požiadavky. V neposlednom rade budete mať istotu, že je oblečenie precízne ušité a vydrží vám roky. Začať sa učiť šiť nie je nič zložité.

K šitiu potrebujete len kvalitný šijací stroj a chuť sa naučiť niečo nové. Samozrejme, že zo začiatku si iste zanadávate, dopicháte si prsty či vyhodíte prvé pokusy o vytvorenie modelu. Časom vám však nebude robiť problém tvorba strihu a ani samotné šitie. Prvé modely môžete ušiť len pre seba, rodinu či priateľov. Neskôr vyskúšajte svoje výtvory predávať na internetových stránkach, ktoré ponúkajú handmade výrobky. Možno sa vaša tvorba stretne s ohlasom a vy úplne zmeníte svoje smerovanie či dokonca život.

Čo všetko sa naučíte na kurze šitia

Kurzy šitia sa dajú absolvovať prezenčnou formou, ale i on-line. V prípade, že ste sa so šitím nikdy nestretli alebo ešte nemáte doma šijací stroj, je lepšie chodiť na klasický kurz šitia. Lektor vás na kurze prevedie všetkými zákutiami šitia. Na začiatku vám predstaví šijacie stroje a odporučí vám, ktorá značka je najkvalitnejšia. Naživo si vyskúšate nielen stroj samotný, ale aj rôzne pomôcky na šitie. Naučíte sa pracovať so šijacím strojom a aj to, ako ho správne udržiavať. Na kurze si osvojíte prácu so strihovým papierom a samozrejme, že si vytvoríte prvé strihy, ktoré budú základom jednoduchých kúskov oblečenia. Rozšírené kurzy trvajú približne 8 týždňov.

Na takýchto kurzoch sa okrem základného oblečenia naučíte zhotoviť všetky typy odevov a ich súčastí. Okrem toho výučba zahŕňa praktické riešenia opráv odevov. Za zhruba 40 hodín sa z vás stane plnohodnotná krajčírka. Následne záleží len na vás, ako budete novonadobudnuté zručnosti využívať a rozvíjať.