Úvod Zdravie a rodina Ako sa rýchlo zbaviť výražok – účinné rady na prírodnej báze!

Ako sa rýchlo zbaviť výražok – účinné rady na prírodnej báze!

404
0
ZDIEĽAŤ

Každý z nás sa už stretol s problémom, ako je akné. Ide o chronické ochorenie mazových žliaz a vlasových folikulov. Príčiny vzniku akné sú naozaj rozmanité. Môže ísť o genetické vplyvy, hormonálne vplyvy, bakteriálnu flóru či imunitné faktory. Ako sa rýchlo zbaviť vyrážok? My vám prezradíme pár účinných rád!

Pýtate sa, ako sa zbaviť akné? V skutočnosti ide o pomerne jednoduché riešenia, avšak vyžaduje sa veľká trpezlivosť. Totiž, akné môže prísť zo dňa na deň, ale tak rýchlo už nezmizne. Ak pôjdete s týmto problémom k lekárovi, pravdepodobne vám predpíše lieky, ako sú psychofarmaká, poprípade lieky založené na hormonálnej báze. Veľa ľudí však má voči týmto chemickým prípravkom rešpekt a radšej by siahli po niečom prírodnom.

Prírodné prípravky v boji proti akné poznáme aj dnes. Medzi najpoužívanejšie patria tzv. fytoestrogény, ktoré zabezpečujú hormonálnu rovnováhu. Popri týchto prípravkoch je však potrebné aj užívanie rôznych probiotík. Raw probiotiká sú obľúbené vďaka tomu, že neobsahujú žiadne vedľajšie účinky. Dokonca, pomáhajú zlepšiť imunitný systém a podporujú prirodzenú mikrobiotu tráviaceho traktu.

Ak preferujete kozmetické prípravky, odporúčame vám siahnuť po mineralizovaných vodách a krémoch, založených čisto na prírodnej báze. Ich aplikácia je jednoduchá a účinky sa po nejakom čase určite dostavia.

Baza čierna – liek na problematickú pleť

Už z histórie je čierna baza známa svojimi čarovnými účinkami. Môže sa pripravovať rôznymi spôsobmi, výrobou sirupov, čaju či špeciálnych odvarov. Čierna baza má tiež protizápalové účinky, a tak pomáha v boji proti akné. Dezinfikuje pleť a upokojuje ju. Postačí vám len jednoduchý výluh z kvetov, ktoré si následne nanesiete na vatový tampón a párkrát do dňa si tak budete čistiť pleť.

Tak neváhajte a vyskúšajte produkty založené na prírodnej báze, a tiež domáce účinné recepty v boji proti akné. Vaša pleť sa vám určite odvďačí!