Úvod Rodina Kupujete kočík pre bábätko? Poradíme vám, aký vybrať!

Kupujete kočík pre bábätko? Poradíme vám, aký vybrať!

454
0
ZDIEĽAŤ
Kupujete kočík pre bábätko

Už čoskoro do vašej rodiny pribudne nový člen? Kúpte  mu kočík, v ktorom sa bude cítiť na vašich spoločných prechádzkach príjemne a v bezpečí. Ponuka detských kočíkov je ale široká, poďme sa preto pozrieť, ktorý z nich bude pre vás a vaše bábätko najvhodnejší.

Hlboký kočík je ideálnou voľbou

Prvých 6 až 9 mesiacov využijete kočíky, pre ktoré je typická hlboká korbička. Tá by mala byť dostatočne priestranná, aby sa do nej bábätko pohodlne vošlo. Berte do úvahy aj to, že s najväčšou pravdepodobnosťou v nej budete bábätko voziť aspoň časť roku v tzv. fusaku, ktorý je pomerne objemný. Zatiaľ čo  bábätku poskytuje hlboký kočík skutočne nevídaný komfort, vy sa musíte zmieriť s tým, že býva ťažký a zle sa skladá.

S kombinovaným kočíkom máte na 3 roky vystarané

Hlboký kočík vám poslúži len do tej chvíle, než si bábätko začne samé sadať – v tej chvíli je najvyšší čas na kúpu športového kočíka. Jeho nákup ale nemusíte riešiť v prípade, že ste sa rozhodli investovať do tzv. kombinované kočíka. S kočíkom 2v1 alebo 3v1 máte totiž vystarané približne do 3 rokov veku dieťaťa. Ide o praktický kočík, na ktorého konštrukciu jednoducho pripevníte buď hlbokú korbičku alebo športovú sedačku. V prípade trojkombinácie potom získate navyše ešte autosedačku. Odradiť vás môže vyššia cena, ktorá je ale opodstatnenou investíciou.Kupujete kočík pre bábätkoKočík do mesta vs. do terénu

Univerzálny kočík, s ktorým by ste mohli brázdiť ulice mesta a zároveň lesné cesty, bohužiaľ neexistuje. Preto si najprv ujasnite, v akom prostredí sa budete s kočíkom najčastejšie pohybovať, a tomu prispôsobte výber kočíka. Zamerajte sa predovšetkým na jeho kolesá – konkrétne na ich veľkosť a upevnenie. Do mesta a na upravené, asfaltové cesty pokojne vyrazte s kočíkom vybaveným menšími, umelohmotnými kolesami, ktoré sú voľne uchytené a ľahko s nimi zabočíte. Naopak do terénu voľte kočík s väčšími gumovými kolesami, ktoré je možné podľa potreby nafúknuť a sú uchytené viac napevno, aby kočík na nerovnostiach lepšie držal smer.

Kočík pre dve deti

Očakávate narodenie dvojčiat alebo vášmu malému dieťaťu pribudne súrodenec? Aj s dvoma deťmi môžete vyraziť bez starostí na prechádzku, stačí si kúpiť k tomu určený kočík. Deti doňho posadíte buď vedľa seba, naproti sebe alebo nad seba – sami zvážte, čo im bude vyhovovať najviac. Pre istotu sa uistite, že vami vybraný kočík bez problémov prejde vchodovými dverami, aby vám zbytočne nesťažoval každodenné činnosti.

Čo ešte oceníte?

Spoločné prechádzky s bábätkom vám náležite spríjemnia najrôznejšie vychytávky a príslušenstvo, do ktorého sa vyplatí investovať. Ak s kočíkom budú jazdiť aj ďalší členovia rodiny, mal by byť kočík vybavený nastaviteľnou rukoväťou, ktorá sa každému ľahko prispôsobí. Myslite tiež na citlivú detskú pokožku a chráňte ju pred UV žiarením – niektoré kočíky disponujú tienením, alebo ich korbičku jednoducho vytiahnete a otočíte tak, aby na bábätko nesvietilo slnko. Vy sama isto oceníte veľký úložný priestor pod kočíkom, vďaka ktorému máte všetky nutnosti po ruke alebo v ňom ľahko priveziete nákup.

Detské kočíky vždy vyberajte tak, aby vyhovoval nielen bábätku, ale aj vám. Pred samotným nákupom sa inšpirujte na Heureke, kde nájdete širokú ponuku nielen kočíkov, ale všetkého vybavenia pre vaše dieťa. Kočíky, ktoré vás na prvý pohľad zaujmú, si označte ako obľúbené a potom ich medzi sebou porovnajte. Nezabudnite si tiež prečítať recenzie maminiek, ktoré si konkrétny kočík kúpili pred vami a majú s ním bohaté skúsenosti.