Úvod Zdravie a rodina Peeling pokožky: prečo a ako ho vykonávať?

Peeling pokožky: prečo a ako ho vykonávať?

400
0
ZDIEĽAŤ
Peeling pokožky

Zarastanie chĺpkov, šupinatá pokožka a mazanie rôznymi krémami nepomáha? Tieto problémy vám pomôže riešiť pravidelný peeling. Ako často ho vykonávať? A existujú aj nejaké domáce recepty?

Peeling si primárne poradí s odumretými bunkami pokožky, ale aj s hornou najsuchšou vrstvou, pod ktorou najčastejšie zarastajú chĺpky. Zbaví vás teda nielen nevzhľadných šupiniek, ale aj časti problémov so zarastajúcimi chĺpky. Samotná hydratácia pokožky telovými mliekami, oleji alebo maslami nestačí. Najprv je potrebné odstrániť práve odumreté bunky. Ideálna frekvencia je raz, maximálne dvakrát týždenne. Nikdy ho nevykonávajte ihneď po epilácii alebo holení, nechajte pokožku aspoň deň odpočinúť.

Najobľúbenejší kávový peeling

Veľké obľúbenosti sa teší kávový peeling od značky Purity Vision. Pre lepšiu hydratáciu pokožky ho môžete zmiešať s niektorým z olejov rovnakej značky, ale dobre poslúži aj olivový olej, ktorý máme všetci doma. Pokožka je po použití peelingu hladká a lesklá. Kávový peeling si môžete vyrobiť aj doma, ak používate kávovar. Stačí zbierať usadeninu a tiež ju zmiešať buď so sprchovacím gélom alebo olivovým olejom. Káva je často veľmi jemne mletá a zároveň dokáže našu pokožku krásne prevoňať.

Hrubší variant – cukrový peeling

Ak máte pocit, že kávový peeling je na vás príliš jemný, vyskúšajte ten cukrový. Odporúčame ho pripravovať vždy čerstvý, aby si cukor zachoval svoju hrubosť. A ako na to? Jednoducho. Vytvorte zmes z krupicového alebo kryštálového cukru a olivového či kokosového oleja. Pridať môžete jemne namleté ovsené vločky a samozrejme aj esenciálny olej pre prevoňanie pokožky.

Slaný peeling pre unavené chodidlá

Chodidlá počas dňa namáhame naozaj veľa. A zaslúži si za to zodpovedajúcu starostlivosť. Stvrdnutiu kože na chodidlách môžete zabrániť pravidelným používaním pemzy alebo strojčeka na päty a peelingu. Máte doma hrubú morskú soľ? Zmiešajte ju s olivovým olejom, citrónovou šťavou a kôrou. Chodidlá nezabudnite na noc mazať, ideálne výživným krémom. V letných mesiacoch oceníte chladivý gél.

Autor: www.holime.eu, Andrea Ivaničová