Úvod Zaujímavosti Nákupy podľa letákov šetria rodinné financie

Nákupy podľa letákov šetria rodinné financie

352
0
ZDIEĽAŤ
Nákupy podľa letákov šetria rodinné financie

Niekto sa nákupom podľa letákov vysmieva, ale na rovinu, iba hlupák by kupoval drahšie ako musí. Ak žijeme singles či v páre, nie je naša spotreba tak veľké. Ale pre rodinu je nákup podľa letákov prejavom finančnej inteligencie.

Podľa letákových akcií si dokážeme presne naplánovať nákupy. Predovšetkým nákupy potravín. Väčšina potravín je dnes trvanlivých. Vrátane mliečnych výrobkov. Kvôli nim sa nie zas tak dávno muselo chodiť do obchodu takmer každý deň. Dnes sa nám oplatí kúpiť trvanlivé mlieko naraz vtedy, keď je za akciovú cenu. Často za menej ako polovicu pôvodnej ceny. Podobne dokážeme nakupovať jogurty, ale trebárs aj maslo.

Nakupovanie v akciách nám umožní ušetriť aj na ďalších základných potravinách. Na zelenine, ovocí, vajíčkach, tiež na mäse. Lacno dokážeme nakúpiť krmivo pre naše domáce zvieratá, ale aj rôzne suché potraviny, vrátane tých zdravých. Ich trvanlivosť je tak dlhá, že sa oplatí vyraziť na nákup, keď sú v akcii, a kúpiť ich lacnejšie vo väčšom množstve. Nie je pravda, že v dobe akcie je ich kvalita nižšia. To sú iba fake news.

Letáky nám pomáhajú šetriť pri zariaďovaní aj rekonštrukcii

Zariaďujete si svoje prvé bývanie? Vybavujete detskú izbu, či ste sa pustili do rekonštrukcie? Tak to máte veľké výdaje. Sledovať letáky významných hráčov na trhu sa vyplatí aj v tomto prípade. Neuniknú vám akčné ponuky spotrebičov, výhodné kombinácie nákupov (napríklad práčka plus sušička za zvýhodnenú cenu), ale ani sezónne výpredaje. Prečo utrácať viac, ako musíme? Zariadiť si bývanie podľa svojich predstáv je veľkou investíciou. Obvykle sa kvôli tomu zadĺžime. Skúste radšej pátrať po cenovo výhodnejšej alternatíve. Často sa do letákov prebojujú tak cenovo výhodné ponuky, že ich neprekonajú ani výhodné online ponuky.

Na niektoré letáky sa dá aj tešiť

Typickým príkladom je Lidl. Vedľa klasickej ponuky vás jeho leták zaujme tematickými ponukami, kedy nás zoznamuje s typickými dobrotami pre iné krajiny. Hitom sú jeho ponuky spotrebiteľského tovaru. Určite nemusíte ohrnúť nos nad tovarom pre deti. Detské oblečenie z Lidlu svojou kvalitou prekonáva aj mnohé značkové kúsky. Má tiež veľmi vydarený dizajn a často je v bio kvalite. Lidl postaví tiež náš basic šatník, vybaví nás na bicykel a skvelá je aj jeho ponuka pre záhradu či pre dielňu. Kto rád kreatívne tvorí, aj toho Lidl leták zaujme. O tieto výrobky je veľký záujem. Sú za skvelé ceny a pomáhajú nám v rodine ušetriť na nákupoch, súčasne ale nakupovať kvalitne.

Sledujte letáky, ale dostaňte ich zo svojich poštových schránok

Mnohí z nás nemáme letáky radi iba preto, že nám preplňujú poštové schránky. Dajte si na ne konečne info: „Nevhadzujte letáky!“ O výhodné ponuky sa ale nepripravte. Registrujte sa na Kupino.sk a sledujte všetky zľavové letáky, ktoré vás zaujímajú.

O Kupino.sk

Kupino.sk je skvelým pomocníkom pre každého, kto nechce zbytočne utrácať za predražené nákupy. Je slovenskou verziou známeho projektu Kupi.cz zameraného na online distribúciu letákov i katalógov. Pomocou služby môžete sledovať výhodné nákupy najvýznamnejších obchodov na Slovensku, a nejde iba o supermarkety. U našich susedov je táto služba tak populárna, že ju pravidelne sleduje každá tretia domácnosť. A záujem o ňu rastie aj u nás na Slovensku. Nakupovať lacnejšie chce každý a o plné schránky nikto nestojí. Riešením je Kupino.sk.