Úvod domácnosť a bývanie Budete sa sťahovať? Takto dokážete prakticky pobaliť celú domácnosť

Budete sa sťahovať? Takto dokážete prakticky pobaliť celú domácnosť

325
0
ZDIEĽAŤ
Budete sa sťahovať? Takto dokážete prakticky pobaliť celú domácnosť

Balenie je v prípade sťahovania najviac nenávidenou činnosťou. Pri balení máte zrazu pocit, že sa vám veci množia a celé balenie sa zdá byť nekonečnou ságou. Je pravda, že pobaliť celú domácnosť nie je jednoduché a nemôžete očakávať, že všetko zvládnete za jeden deň. Raz sa však balenie skončí a vy sa budete tešiť z nového bývania.

Nenávideného balenia sa nemusíte zúčastniť

Možno špekulujete ako sa baleniu vyhnúť alebo koho uplatiť, aby všetko pobalil namiesto vás. Nemusíte nikoho uplácať, ale môžete si služby balenia objednať ako doplnkovú službu priamo u sťahovacej firmy. Napríklad u firmy sťahovanie Bratislava a okolie Easy. S takouto službou bude sťahovanie naozaj hračkou a navyše sa nemusíte obávať ani o svoj majetok. Sťahovanie Easy má svoje služby poistené. Ak chcete ušetriť, môžete sa samozrejme pobaliť svojpomocne. Balenie nenechávajte na poslednú chvíľu, ale baľte všetko postupne. Veci, ktoré už nebudete do sťahovania využívať alebo sezónne oblečenie zbaľte ako prvé.

Čo všetko potrebujete na balenie pri sťahovaní

Na balenie si zabezpečte dostatok škatúľ, ochrannej fólie, bublinkovej fólie, baliacej sieťoviny prepraviek, lepiacich pások, vriec, lepiacich etikiet a polystyrénového granulátu. Všetky tieto veci nájdete v špecializovaných predajniach, dajú sa kúpiť priamo od sťahovacej firmy, môžete si ich prenajať alebo kúpiť použité v bazároch. Na ľahšie predmety využívajte škatule a vrecia. Ťažšie veci uložte do prepraviek alebo len zabaľte do fólie. Dobre vám poslúžia aj palety, na ktoré predmety uložíte a obalíte ich baliacou sieťovinou. Sieťovina celý náklad dokonale zafixuje. Sami vidíte, že baliacej techniky budete potrebovať naozaj veľmi veľa, a preto si dobre všetko zrátajte. Dajte si balenie a sťahovanie bezplatne oceniť a možno zistíte, že sťahovanie Bratislava Easy vás vyjde lacnejšie ako svojpomocné práce. Objednať u firmy Easy si môžete dokonca odvoz starého nábytku a nepotrebných spotrebičov.

Rady pre praktické zbalenie

Aby vám veci nezabrali v škatuliach či na palete veľa miesta, existuje zopár rád, pomocou ktorých sa objem vecí zníži. Oblečenie a bytový textil je najlepšie zabaliť do vriec. Nezabudnite si vrecia označiť etiketou, aby ste pri vybaľovaní vedeli, kde sa jednotlivé veci nachádzajú. Väčšie kusy bytového textilu je dobré baliť do roličiek, ktoré zviažete alebo zafixujete gumičkou. Veľmi drobné predmety pred uschovaním do škatule zabaľte do bublinkovej fólie. Oceníte ju predovšetkým u šperkov, ktoré by ste pri vybaľovaní museli prácne rozpletať. Všetky krehké veci, napríklad vázy, taniere či lampy, obaľte bublinkovou fóliou alebo starými novinami. Následne predmety vložte do škatule vyplnenej polystyrénovým granulátom. Nábytok a elektrické spotrebiče obaľte fóliou a rohy ochráňte rohovými kartónmi. Opäť všetky zabalené veci viditeľne označte. Prenášanie a prevoz zbalených vecí nechajte radšej na profesionálov, ktorí sa dokážu s nábytkom vytočiť aj v malých chodbičkách. Predídete tak sklamaniu zo zničeného majetku a ušetríte na kúpe nových vecí.