Úvod Zaujímavosti Šípky, viac ako šport. Spôsob ako tráviť čas s blízkymi

Šípky, viac ako šport. Spôsob ako tráviť čas s blízkymi

287
0
ZDIEĽAŤ
Šípky, viac ako šport. Spôsob ako tráviť čas s blízkymi

Nachádzame sa v etape ľudia, kedy akokeby sme sa všetci za niečím hnali, snažili sa niečo dosiahnuť a v momentoch akoby zabúdali na to, že netreba prehnaným spôsobom riešiť minulosť a ani budúcnosť, ale najdôležitejšia je prítomnosť. A tá je neraz prehliadaná. Ako si viac užiť súčasný okamih? Dá sa na to ísť cez rôzne aktivity, jednou z nich sú aj športy, ktoré ľudí dávajú dokopy, dokážeme vďaka nim spoznať nové osoby či nadobudnúť priateľstvá.

A v neposlednom rade, je to vhodný nástroj mentálnej hygieny. Práve mentálna hygiena je niečo, čo by pre nás malo byť nevyhnutné, ale faktom je, že množstvo ľudí ani len nevie, čo to je, prípadne vám povedia, že na to nemajú čas. A čo môže byť mentálnou hygienou? Prakticky čokoľvek, pričom zabudnete na svoje každodenné starosti, niečo, kde trávite čas s ľuďmi, ktorých máte radi a získate nové skúsenosti, čo tiež nie je na zahodenie.

Ideálnymi príkladmi mentálnej hygieny napríklad sú: cvičenie, práca v záhrade, čítanie, pozeranie seriálov, cestovanie, hobby (zbieranie napríklad známok alebo pohľadníc) či šport. Avšak, je prirodzené, že človek po dlhom dni v práci, nech už je fyzická alebo mentálna, nemá príliš energiu nazvyš, aby išiel niekam na dve hodiny behať alebo sa naháňať za futbalovou či florbalovou loptou. Preto sa stále viac a viac tlačí do popredia šport, o ktorom by ste si možno ani nepomysleli, že športom je. Sú to šípky.

Šípky sa stali z akejsi “krčmovej” zábavky plnohodnotným odvetvím. Čo je na nich podstatné, nemajú náročné pravidlá, môžete ich hrať s kým len chcete, nie sú obmedzené vekom a je to aktivita, ktorá vám dokonalo pomôže vypnúť a byť s ľuďmi, na ktorých by ste v inom prípade nemali čas. Šípky sa tlačia do popredia vo všetkých štátoch, kde sú hrané, pričom prím hrajú v tomto prípade Veľká Británia a Spojené štáty americké, ale o rozvoji môžeme hovoriť aj na Slovensku či v Českej republike. Len s tým treba začať, tak ako so všetkým. Toto  pomerne mladé odvetvie je obľúbené aj v službách, ktoré poskytujú stávky na šípky, pretože ľudia šípky nielen radi hrajú, ale aj sledujú, pričom kurzy na jednotlivých súperov sú často na úrovni 1,80-1,90, a teda veľmi vyrovnané.

Keď neviete, kto dopredu vyhrá, ani trochu, pridáva to atraktivite. A tak to môže byť aj medzi vami a vašimi priateľmi. Dohodnete sa napríklad piati alebo šiesti, idete si zahrať šípky, strávite spolu čas, bavíte sa a potom zistíte, že ste prišli na úplne iné myšlienky a na moment zabudli na svoje každodenné starosti. Každopádne, ak ste šípky ešte neskúsili, odporúčame, aby ste ich vyskúšali, pretože rozhodne nebudete ľutovať. Šípky môžeme pokojne nazvať ako fenomén tejto doby. A ak ste ich už okúsili, tak nepochybujeme o tom, že pôjdete si zahrať viac. Ako je spomenuté vyššie, je dôležité dbať na to, aby ste po mentálnej stránke oddychovali a taktiež na to, aby ste venovali kúsok svojho voľného času ľuďom, ktorých naozaj máte radi. Ono, ani sa totiž nenazdáme a uvedomíme si, že roky bežia veľmi rýchlo a niektorých ľudí z nášho okolia sme nevideli približne dekádu.