Úvod domácnosť a bývanie Ako zariadiť malú obývačku?

Ako zariadiť malú obývačku?

688
0
ZDIEĽAŤ
Ako zariadiť malú obývačku?

V dnešnej dobe v bytoch veľa priestoru nie je a treba využiť každý centimeter. Poradíme vám, ako zariadiť malú obývačku, aby ste v nej mali všetko potrebné a nepôsobila preplnene. Stavte na rozkladací gauč alebo vysoké skrinky.

Malý byt nenafúknete, no môžete ho zväčšiť aspoň opticky. A to použitím správnych farieb, nábytku aj materiálov. Ako zariadiť malú obývačku?

Ako zariadiť malú obývačku?

Stavte na bledé a pastelové farby

Biela, béžová, slonovinová. Jemné farebné odtiene sú pre malé priestory omnoho lepšie, keďže ho opticky zväčšia a bude pôsobiť vzdušnejšie. Zvoliť môžete aj sivú, ktorá miestnosti dodá šmrnc. Nezameriavajte sa len na steny, tieto farby môžete použiť aj na nábytku a dekoráciách. Zakomponujte ich aj do ostatných miestností, byt tak bude pôsobiť organizovane a jednotne.

Rozkladacia sedačka s úložným priestorom

Do menšej obývačky ideálne voľte menší nábytok. Medzi sedačkami a pohovkami vyberajte tie rozkladacie a s úložným priestorom, kam nielen ukryjete neporiadok, ale využijete ho aj na skladovanie sezónneho oblečenia. Navyše, ak príde návšteva, bude mať kde prespať. K sedačke, ak vám to priestor dovoľuje, sa skvelo hodí aj taburetka, ktorá bude pôsobiť ako praktický doplnok.

Základom je správne svetlo

Najlepšie je, ak vám dovnútra oknami prúdi dostatok denného prirodzeného svetla. Nie vždy je to ale tak. V takom prípade sú svetlá základom. Dajte prednosť jednoduchému centrálnemu svietidlu a doplňte ho stojacimi lampami. Svetlo nielenže opticky miestnosť rozšíri, ale vytvorí v nej aj príjemnú atmosféru.

Doplňte obývačku maličkosťami

Doplnky a dekorácie sú presne tým, čo dotvorí atmosféru celej miestnosti. Neprežeňte to s nimi. Siahnite po elegantných jednoduchších kúskoch. Báť sa nemusíte dekoratívnych vankúšov, chlpatej deky, vázy či svietnika, alebo tácky na konferenčný stolík, kde budete mať všetky nutnosti vždy po ruke a na jednom mieste. V malom priestore výborne zafungujú aj zrkadlá.Ako zariadiť malú obývačku?

Vyberte si zo stoviek produktov na Heureka.sk. S výberom vám pomôžu aj recenzie od zákazníkov, ktorí si produkt kúpili pred vami a mali možnosť ho vyskúšať.