Úvod Zdravie a rodina Matrac a doplnky pre kvalitný detský spánok

Matrac a doplnky pre kvalitný detský spánok

706
0
ZDIEĽAŤ
Matrac a doplnky pre kvalitný detský spánok

Odpočinok spojený s plnohodnotným spánkom je dôležitý tak pre dospelých, ako aj pre deti. Zamerali sme sa preto na kritériá, ktoré by mal spĺňať nielen vhodný matrac, ale aj ďalšie doplnky na spanie určené deťom.

Hlavné znaky detských matracov a doplnkov

Pri voľbe vhodného matraca pre vášho potomka môžete vychádzať z niekoľkých základných faktorov. V prvom rade by matrac nemal byť ani príliš tvrdý, avšak ani priveľmi mäkký. Vyberte sa radšej zlatou strednou cestou vo forme stredne tvrdého matraca poskytujúceho dieťaťu dostatočnú oporu. Matrace pre deti by sa súčasne mali vyznačovať schopnosťou prispôsobiť sa telu svojho používateľa a podstatná je tiež ich vzdušnosť. Nemalo by v nich dochádzať k hromadeniu vlhkosti a je potrebné vyhnúť sa matracom so zónovaním, ktoré by mohlo negatívne ovplyvniť vývoj chrbtice v tak mladom veku. Pokiaľ vašu ratolesť trápia alergie alebo astma, siahnuť môžete po matraci s kokosovou vrstvou, kým matrace vyrobené zo studenej peny vynikajú po ortopedickej stránke.

Popri samotnom matraci sa pozornosť oplatí venovať aj príslušným doplnkom, ako je napríklad matracový chránič Baby protect zložený z vrchnej sacej vrstvy a spodnej nepremokavej časti. Na stránkach cerfikovaného e-shopu Matracentrum natrafíte tiež na pohodlné vankúše pre deti. Vankúšik Baby je vytvorený z lenivej tvarovej peny a poskytuje bábätkám potrebnú oporu, zatiaľčo klasický detský vankúš je nadýchaný a spadá do kategórie antialergických vankúšov. Antialergický poťah je zároveň súčasťou detského paplónika, ktorý nedráždi detskú pokožku, výborne prilieha k telu a dá sa používať po celý rok.

Vyberte si matrac podľa vašej preferencie

Ponuka uvedeného predajcu sa zakladá na výrobkoch slovenskej spoločnosti Materasso a jej hlavným protagonistom sú práve matrace, z ktorých niektoré sú uznané aj za zdravotné pomôcky. Zvoliť si možno taštičkové a penové modely matracov, stredný, tvrdý alebo obojstranný matrac, prípadne si vybrať matrac podľa príslušnej kolekcie. Pri vybraných modeloch možno využiť aj ich akciové ceny so zľavou do 26 % a nesporným plusom je tiež rýchle doručenie do 48 hodín, respektíve v priebehu piatich pracovných dní od objednávky. Zaujímavou alternatívou je napokon možnosť výroby matraca na mieru do 10 dní.