Úvod Zaujímavosti Chudnúť sa dá aj doma pred televízorom

Chudnúť sa dá aj doma pred televízorom

259
0
ZDIEĽAŤ
Chudnúť sa dá aj doma pred televízorom
Chudnúť sa dá aj doma pred televízorom

Len veľmi málo ľudí je spokojných so svojím výzorom, a to predovšetkým s váhou. Napriek tomu, že rôznorodosť je zaujímavá a každý človek je originálom, mali by sme sa o svoje telo starať. Okrem zdravej stravy je dôležitý tiež pohyb. Napríklad aj doma pred televízorom.

Najlepšie kardio stroje

Na formovanie postavy v pohodlí obývačky si môžete zakúpiť veľa typov strojov. Medzi najobľúbenejšie patria bežecké pásy, veslovacie trenažéry, eliptické trenažéry a rotopedy t.j. stacionárne bicykle. Práve posledné menované, rotopedy, sú ideálnym spôsobom k dosiahnutiu štíhlej línie. Možno sa vám zdá, že pohyb na stacionárnom bicykli je jednotvárny. Túto jednotvárnosť však môžete rozbiť viacerými spôsobmi. Niektorí ľudia počas bicyklovania počúvajú hudbu, iný pozerajú televízor alebo sa dokonca učia prostredníctvom audio nahrávok.

Bicyklovanie počas celého roka

Stacionárny bicykel je perfektným strojom na domáce využitie pre tých z vás, ktorí sa snažíte schudnúť alebo máte radi cyklistiku. Okrem toho je cvičenie na rotopede vhodné pre ľudí po operáciách srdca alebo kĺbov. Na prvý pohľad sa môže zdať, že šliapanie do pedálov je veľmi jednoduché a vôbec nezaťaží svaly. Nie je to tak. Už po pár minútach na rotopede sa vám rozprúdi krv a začnete ťažšie dýchať. Zvýši sa vám tepová frekvencia a telo týmto spôsobom spaľuje tuky. Je preto potrebné, aby ste na stacionárnom bicykli vydržali cvičiť viac ako pol hodiny. Po približne 20 minútach svaly vyčerpajú zásobu cukrov a začnú čerpať energiu zo spomínaných tukov. Spaľovanie tukov je jedinou cestou k chudnutiu. Uvedomte si však, že každý človek na spaľovanie potrebuje dosiahnuť inú tepovú frekvenciu. Pred začatím chudnutia navštíviť odborníka, ktorý vám poradí a nastaví pre vás parametre tréningu.

Aký rotoped vybrať

Pred kúpou rotopedu si spravte malý prieskum trhu. Napríklad na stránkach e-shopu inSPORTline, kde nájdete stacionárne bicykle v rôznych cenových hladinách. V prípade, že chce rotoped využívať celá rodina, mali by ste zvoliť stroj s vyššou nosnosťou. Vždy je lepšie si priplatiť za rotopedy, ktoré sa dajú výškovo nastaviť (riadidlá a sedadlo). Maximálny komfort pohybu vám zaistia bicykle s indukčným alebo magnetickým brzdným systémom a so zotrvačníkom s čo najvyššou váhou. Rotopedy vyššej kategórie disponujú počítačom, ktorý vás informuje o prejdených kilometroch, spálených kalóriách a o vašich pokrokoch v tréningu. Tieto stroje sú zväčša ovládané elektronicky t.j. nastavenie záťaže je otázkou jedného kliknutia.