Úvod domácnosť a bývanie Záclony, závesy, alebo žalúzie? Každý interiér si žiada svoje

Záclony, závesy, alebo žalúzie? Každý interiér si žiada svoje

789
0
ZDIEĽAŤ
Záclony, závesy, alebo žalúzie? Každý interiér si žiada svoje
Záclony, závesy, alebo žalúzie? Každý interiér si žiada svoje

Tienenie je nevyhnutnosť, ale súčasne sa s ním radi vyhráme. Často vie zásadne zmeniť vzhľad nášho interiéru. Dokáže pokaziť našu snahu bývať v dizajnovo dokonalom byte či dome a nesprávnou voľbou môžeme dokonca narušiť celý genius loci miesta.

Záclony stále milujeme, niekam ale nepatria

Niekto im nepríde na meno a rázne ich z interiéru vykáže. Mnohé ženy ich však napriek tomu, že potrebujú prať, milujú. Nevedia si bez nich bývanie predstaviť. Pripadalo by im strohé a studené. Dokonca aj dobré záclony z času na čas vymenia, pretože sa jednoducho zamilujú do nových. Hotové záclony obvykle stačí zavesiť a nový interiér je hotový za pár minút.

Kam však záclony nepatria? Obvykle nie sú dobrou voľbou tam, kde sa v domácnosti chovajú mačky. Hlavne mladšie milujú lezenie po záclonách a dokážu ich zdevastovať do niekoľkých sekúnd. V týchto domácnostiach je lepšie hľadať iné riešenie tienenia.

Závesy, ktoré nahradia aj záclony

Veľké možnosti v bytoch a domoch ponúkajú závesyKombinujú sa so záclonami, používajú sa aj samostatne, kedy suplujú súčasne záclonu aj záves a obvykle sú potom z ľahších a svetlo prepúšťajúcich materiálov. Špeciálnu kategóriu tvoria zatemňovacie závesy. Tie sa hodia do spální, ale tiež do detských izieb a všade tam, kde potrebujeme zatemniť aj cez deň, či zabrániť svetelnému smogu z ulice, aby nám v noci prenikal až do postele. Pravdou ale je, že nás vie pekne potrápiť aj mesiac v splne.

Moderné byty milujú žalúzie a rolety

Žalúzie a rolety nenarušujú čistotu dizajnu ani v hypermoderných interiéroch. A tieniť potrebujeme aj v nich. Riešením sú preto žalúzie, často vybavené automatikou s elektrickým ovládaním. Vhodné sú však aj rolety. Jedno z najzaujímavejších riešení sú rolety Deň a noc. Tie kombinujú výhody žalúzií a roliet a eliminujú ich nedostatky. Sú to textilné rolety z látok striedajúcich priehľadnú a nepresvitnú plochu. Tie sa dostávajú do vzájomných interakcií a vedia tak ponúknuť viac či menej svetla. Existujú aj ako zatemňovacie.

TIP: Kompletný tieniaci sortiment, záclony, závesy, žalúzie, rolety, aj rolety Deň a noc ponúka e-shop Poddomov.sk.