Úvod Zaujímavosti Buďte štýlová a stavte na dokonalý doplnok – švajčiarske hodinky

Buďte štýlová a stavte na dokonalý doplnok – švajčiarske hodinky

255
0
ZDIEĽAŤ
švajčiarske hodinky
švajčiarske hodinky

Vedeli ste, že ženy začali nosiť hodinky až v 20. storočí? Hodinky vtedy plnili najmú estetickú funkciu, čo z časti určite platí aj dnes. Hodinky musia ladiť s vaším štýlom. Ak si vyberiete správne, môžu nielen zvýrazniť váš outfit, ale tiež vašu osobnosť a stať sa tak vaším individuálnym “podpisom”. Ako si vybrať švajčiarske hodinky a prečo sú dokonalou voľbou?

Prečo švajčiarske hodinky?

Tradičný kúsok, ktorého prvopočiatky siahajú až 300 rokov do minulosti. Švajčiarske hodinky sú luxusným doplnkom, ktorý je považovaný za nadčasovú klasiku. Preto ich môžete nosiť bez obáv aj niekoľko desaťročí. Majú tiež vysokú odolnosť – minerálne sklíčko len tak ľahko nepoškriabete. Na poškrabanie zafírového potrebujete diamant. Puzdro hodiniek je vyrobené z ušľachtilej ocele, titánu alebo karbónu.

Dokonalý šperk je precízny, spoľahlivý aj kvalitne spracovaný. Presnosť švajčiarskych hodiniek je povestná. Vďačíme za nej šikovným hodinárom zo Švajčiarska a používaným strojčekom, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou. Švajčiarske hodinky oplývajú množstvom funkcií od stopiek, cez budík až po duálny čas. Pre tie ženy, ktoré uprednostňujú smart hodinky, sú dostupné inteligentné švajčiarske hodinky, ktoré sú prepojené s mobilnou aplikáciou.

V neposlednom rade je dôležité zmieniť ich dizajn. Elegantný šperk prichádza v rôznych podobách, môžete siahnuť po jednoduchej klasike s koženým remienkom, po okázalejších hodinkách vo farbe zlata alebo po hodinkách zdobených napríklad Swarovski kryštálmi.

Ako si vybrať tie pravé švajčiarske hodinky?

V prvom rade by ste mali siahnuť po takých hodinkách, ktoré podčiarknu tón vašej pleti. Ten je zvyčajne chladný alebo teplý. Chladný typ pleti rozpoznáte podľa domodra sfarbených žíl na rukách, zatiaľ čo pre teplý tón pleti sú typické ružovkasté podtóny. Pre teplejšie odtiene pleti je charakteristické zelenkavé sfarbenie žíl.

Ak je tón vašej pleti chladný, siahnite po hodinkách v striebornej farbe – po nerezovej oceli, bielom zlate alebo striebre. Teplej pokožke naopak pristanú švajčiarske hodinky so zlatými elementami. Čo sa týka kamienkov, na chladnom tóne pleti vyniknú kamienky v ružovej, modrej a červenej, zatiaľ čo na teplom tóne zas napríklad citrín, granát alebo žlté diamanty.

Hodinky si vyberajte aj podľa svojho štýlu. Pokiaľ obľubujete casual outfit, dokonalou voľbou budú minimalistické hodinky, ktoré poľahky doladíte k čomukoľvek. Ak nosievate skôr formálnejšie oblečenie, šaty, kostýmy a blúzky s elegantnými voľnými nohavicami, siahnite po okázalejších výrazných hodinkách zdobených kamienkami, ktoré doplnia zvyšok outfitu.