Úvod Zdravie a rodina Stále váhaš s operáciou očí? Prečítaj si, čo ti prinesie

Stále váhaš s operáciou očí? Prečítaj si, čo ti prinesie

320
0
ZDIEĽAŤ
Stále váhaš s operáciou očí? Prečítaj si, čo ti prinesie
Stále váhaš s operáciou očí? Prečítaj si, čo ti prinesie

Obava z poškodenia zraku? To sa dá pochopiť. Veď oči sú pre väčšinu z nás asi najcitlivejším orgánom. Možno si si prečítal nejaké „zaručene pravdivé“ historky o tom, čo sa môže stať počas operácie očí. Existuje kopec mýtov a neprávd, o ktorých je dobré sa baviť skôr s odborníkom ako internetovým kvázi špecialistom. Laserová operácia očí totiž dokáže zmeniť život. A to doslova.

Samozrejme, tak ako platí, že nie je auto ako auto, rovnako tak platí aj, že nie je operácia očí ako operácia očí. Na jednej strane sú špičkovo vybavené a rokmi preverené kliniky, na druhej strane najmodernejšie metódy, ktoré eliminujú akékoľvek vedľajšie účinky operácie na minimum. Na čo sa teda môžeš tešiť, ak sa rozhodneš pre operáciu modernou metódou v kvalitnej klinike? Dozvieš sa v tomto článku.

  • Zobúdzať sa budeš 100%-ný

Pozná to každý z nás, kto má, resp. mal, problémy so zrakom. Jedna z prvých činností po zobudení sa je hľadanie okuliarov, prípadne návšteva kúpeľne a aplikácia šošoviek. Čas, ktorý dovtedy prejde akoby ani nemusel byť, však? Maximálne zbytočný a neefektívne využitý. Bez svojich druhých očí si proste nekompletný. Po operácii sa tvoj deň začne hneď ako vstaneš z postele. Žiadne žmúrenie na budík, žiadne lapanie okuliarov. Jednoducho otvoríš oči a začínaš rovno naplno žiť.

  • Aktivity bez obmedzení

Nie je to len ráno, kedy budeš vnímať rozdiel medzi životom s okuliarmi a bez nich. S kvalitným zrakom sa každá tvoja plánovaná aj neplánovaná aktivita stane skutočným, ničím neobmedzujúcim, zážitkom. Môžeš plávať, boxovať, hrať futbal, skákať zo skokanského mostíka, kochať sa krajinou počas zoskoku s padákom, potápať sa. Jednoducho čokoľvek si zažiadaš. A najmä kedykoľvek. Bez špeciálnych druhov dioptrických okuliarov, bez šošoviek a bez obáv, či sa ti počas aktivity nezničia. Samostatnou kapitolou je zahmlievanie skiel. To tiež pozná asi každý pacient s okuliarmi. Prechody zo zimy do tepla či aktuálne aj nosenie rúška dokážu byť aj v tomto smere poriadne nepríjemné.

  • Svoje peniažky využiješ efektívnejšie

Ruku hore, komu sa ešte nepodarilo zničiť si okuliare, prípadne si ich niekde zabudnúť. Z vlastnej skúsenosti vieme, že počas x-rokov sa to stane. A nielen raz. Neplánovaná kúpa nových okuliarov dokáže urobiť slušný prievan v peňaženke. Pokiaľ sa neodhodláš na operáciu, okuliare budeš meniť počas celého života. Niekedy „len“ sklá kvôli zmene dioptrií, niekedy celé okuliare. Nielen kvôli ich znehodnoteniu, ale aj kvôli tomu, že jednoducho vyjdú z módy. Počas celého života ťa šošovky či okuliare môžu stáť aj niekoľko tisíc eur. Povieš si, že to predsa aj ak sa rozhodneš pre operáciu. Lenže, rozdiel je ten, že operácia očí je jednorazová investícia, ktorá ti zaručí kvalitný zrak. Korekčné pomôcky len korigujú zlé videnie, zrak nevyliečia. Ozaj, vedel si, že niektoré kliniky, ako napríklad iClinic, poskytujú na vybrané zákroky doživotnú záruku?

  • Nočná párty bude zábavou, nie trápením

Súhlasíme, že okuliare môžu byť výborným doplnkom outfitu. Dobre zvolený rám vyzerá moderne a vďaka okuliarom môžeš na party zažiariť. To sa ale predsa dá aj keď máš bezchybný zrak. Stačí, keď si zvolíš okuliare so sklami bez dioptrií. Ak ale okuliare nosiť musíš, to je už o inom. A práve počas nočnej zábavy ti môžu poriadne zavariť. Pri riadnej tancovačke neustále hrozí, že ich stratíš a v tom okamihu tvoja zábava končí. V tme si bez okuliarov takmer ako krtko. Zaostriť na kamarátov pri tvojom stole je problémové, na ľudí vo väčšej vzdialenosti nemožné. Tieto starosti po operácii poznať nebudeš.

  • Zbavíš sa aj ďalších problémov súvisiacich so zlým zrakom

Vieš, že zlý zrak spôsobuje únavu, bolesti hlavy a očí, že obmedzuje schopnosť sústrediť sa a zhoršuje schopnosť orientácie? Ak vyriešiš problémy so zrakom, s veľkou pravdepodobnosťou zmiznú aj tieto nepríjemnosti.

  • Po štyridsiatke s ďalšími okuliarmi? To snáď nie!

Bez ohľadu na to, či už okuliare nosíš alebo si doteraz problémy so zrakom nemal, po štyridsiatke ti jedny určite pribudnú. Presbyopia je zraková vada súvisiaca s prirodzeným starnutím organizmu. Prejavuje sa neschopnosťou zaostriť na blízke predmety. Riešením sú okuliare alebo operácia. Ak sa rozhodneš pre operáciu, získaš novú, umelú, šošovku. Ak si zvolíš trifokálnu, jedným zákrokom sa zbavíš natrvalo zlého videnia do všetkých vzdialeností. Nebudeš tak už nikdy potrebovať okuliare do diaľky, na blízko ani okuliare na čítanie. Bonusom je, že eliminuješ riziko vzniku šedého zákalu, ktorý na umelej šošovke vzniknúť nemôže.

Tak čo, ešte váhaš? Odporúčame ti vyhľadať si overenú kliniku, ktorá operuje najmodernejšími metódami – ako napríklad FEMTO Z – Prelex, ReLEx SMILE 3D či Z-Lasik Z Premium a zájsť na vstupný rozhovor. To je ten prvý krok k bezchybnému videniu a k zmene v kvalite života.