Úvod Zdravie a rodina Detský turistický nosič. Na turistiku do hôr i na prechádzky po meste

Detský turistický nosič. Na turistiku do hôr i na prechádzky po meste

666
0
ZDIEĽAŤ
Detský turistický nosič. Na turistiku do hôr i na prechádzky po meste
Detský turistický nosič. Na turistiku do hôr i na prechádzky po meste

Rodinné výlety v prírode sú to najlepšie, čo môžete pre seba a svoje deti spraviť. Niekedy rodičov odrádzajú výlety len z toho dôvodu, že sa obávajú, ako ich najmenšie dieťa zvládne dlhú a náročnú trasu. Tieto obavy úplne zmiznú po prvom využití detského turistického nosiča.

V čom je detský turistický nosič výnimočný

Na výlet do prírody s deťmi budete potrebovať množstvo drobností, ktoré sa vám hravo zmestia do batožiny, ak využijete na prepravu strešné boxy na automobil. Obávať sa nemusíte ani toho, že by ste sa na výlete museli vzdať cyklistiky. Na prevážanie bicyklov slúžia rôzne nosiče, z ktorých sú najpraktickejšie nosiče bicyklov na ťažné. Ak vás trápi otázka, čo s malým dieťaťom, tak si môžete vybrať dva varianty. Počas cyklistiky dieťa uložíte do cyklovozíka a počas pešej turistiky do turistického nosiča. Turistické nosiče sú vhodné pre deti, ktoré už dokážu sami sedieť, ale nezvládnu ísť dlhšiu trasu. Odborníci odporúčajú turistické nosiče pre deti staršie ako 9 mesiacov. Prečo by ste si mali nosič zaobstarať aj vy? Pretože cez náročnejší horský terén by ste sa len veľmi ťažko dostali s kočíkom. Detský turistický nosič je na dlhšie trasy po horách alebo po meste oveľa vhodnejší ako šatka. Poskytuje vyšší komfort dieťaťu i rodičom. Spevnené časti ergonomicky spĺňajú bezpečnostné požiadavky. Detské turistické nosiče sú tak odolné, že sa v nich dajú nosiť deti do váhy 20 kg.

Čo by nemalo detskému turistickému nosiču chýbať

Pri výbere turistického nosiča si dávajte pozor na zopár jeho vlastností, ktoré vám môžu a nemusia uľahčiť nosenie dieťaťa. V prvom rade sa sústreďte na nosiče overených značiek ako sú Thule alebo Deuter. Všímajte si časť nosiča, v ktorom bude dieťa sedieť, a to výšku opierky, priestor pre nohy dieťaťa a fixné bezpečnostné prvky. Pred slnkom alebo dažďom je dieťa chránené malou strieškou. Na chrbte sa dieťa horšie kontroluje, čo je vo väčšine prípadov riešené malým zrkadielkom. Dlhšia túra je náročná nielen pre dieťa, ale aj pre vás. Preto by ste si mali vybrať nosič, ktorý vám bude sedieť, nesmú absentovať bedrový a hrudný popruh. Nemenej dôležitý je na chrbte systém odvetrávania. Overte si aj celkovú váhu nosiča, aby ste neboli nepríjemne prekvapení z nákladu na chrbte. Napriek tomu, že je sedenie v nosiči pre dieťa veľmi pohodlné a z chrbta ho baví sledovať okolie, mali by ste približne po polhodine turistiky nechať dieťa ponaťahovať si nožičky pri chôdzi alebo hre.