Úvod Zdravie a rodina Telová kozmetika ošetruje i dodáva potrebnú vlhkosť

Telová kozmetika ošetruje i dodáva potrebnú vlhkosť

225
0
ZDIEĽAŤ
Telová kozmetika ošetruje i dodáva potrebnú vlhkosť
Telová kozmetika ošetruje i dodáva potrebnú vlhkosť

Každý z vás iste pozná ten nepríjemný pocit po osprchovaní, kedy je pokožka suchá a v niektorých prípadoch svrbí. Na vine je tvrdá voda a používanie nevhodných sprchových gélov. V prípade uvedených nepríjemných pocitov je nutné pokožku ošetriť telovou kozmetikou. Na výber máte krémy, oleje a maslá.

Olej, krém alebo maslo?

Pri pohľade na pulty drogérií sa vám až hlava zatočí. Regály sú plné kozmetických prípravkov od výmyslu sveta. Farba na vlasy, šampón, lak na vlasy, sprchové gély a kopec telovej kozmetiky. Iste ste sa aj vy občas pozastavili nad tým, či je pre vás vhodnejší krém, alebo olej resp. aký je medzi týmito dvomi konzistenciami rozdiel. A ako keby to nestačilo, vedľa krému a oleju stojí maslo. V zásade by ste si mali všímať predovšetkým zloženie výrobkov. Na ošetrenie pokožky by sa mala vždy používať telová kozmetika podľa typu kože. Telové maslo vyzerá na prvý pohľad hutne, ale pri styku s pokožkou sa krásne vstrebe. Veľmi rýchlo sa dostane aj do hlbších vrstiev kože a vytvorí ochranu na dlhé hodiny. Je preto vhodné pre ľudí so suchou pokožkou a pre tých, ktorí trpia praskaním kože. Telové maslá nájdete nielen v drogérii, ale tiež v lekárni. Vyrábajú sa hlave z prírodných produktov ako kokos alebo avokádo. Telové krémy sa do kože vstrebávajú o niečo horšie ako maslá. Vhodné sú pre ľudí so sklonom k alergiám. Telové oleje obsahujú zo všetkých typov telovej kozmetiky najviac vody. Vďaka tomu sa do pokožky vstrebú za pár sekúnd. Oleje dokážu ošetriť aj extrémne suchú kožu, dodajú jej hydratáciu a odstránia jemné šupinky. Telové oleje bývajú parfumované. Vďaka olejom dodáte koži vlhkosť a príjemnú vôňu.

Ako používať telový krém

O pokožku tela by ste sa mali starať každý deň. Prípravky na ošetrenie kože pod jednou strechou nájdete na e-shope Bugy drogéria. V tomto internetovom obchode je možné nájsť telové krémy a peelingy mnohých značiek. Práve krémy a peelingy sú základom pre starostlivosť o kožu. Na každom type pokožky sa nachádzajú odumreté čiastočky, ktoré môžu u citlivých ľudí spôsobiť kožné problémy. Preto by ste mali aspoň raz do týždňa tieto čiastočky odstrániť pomocou peelingu. Peeling kožu nielen prečistí, ale tiež prekrví a zjemní. Takto pripravená koža je ideálna na nanášanie telového krému. Po peelingu sa krém do pokožky lepšie vstrebe, zregeneruje a vyživí ju. Nielen peeling, ale tiež kúpeľ alebo sprcha pripravia pokožku na príjem živín z krému. Nebojte sa použiť krém po každom sprchovaní a uvidíte, že vaša koža bude žiariť zdravím.