Úvod Zaujímavosti Detská trampolína. Zábava a aktivita pre malých huncútov

Detská trampolína. Zábava a aktivita pre malých huncútov

650
0
ZDIEĽAŤ
Detská trampolína. Zábava a aktivita pre malých huncútov

Každý rodič pozná tie nekonečné dni, kedy vonku prší a deti nie je možné udržať pri žiadnej aktivite. Máme pre vás tip. Pre malých huncútov, ktorí nevydržia dlho na jednom mieste sú ako stvorené detské trampolíny do bytu. Skákanie na trampolíne je zábavné, bezpečné a zdravé.

Trampolína nepatrí len na záhradu

Trampolíny sa vyrábajú do exteriéru i interiéru. Ak nemáte doma stiesnené priestory, pokojne si vyberte trampolínu do bytu. Takéto trampolíny sú menšie a nižšie ako exteriérové, ale napriek tomu splnia svoju funkciu – zabaviť deti a umožniť im sa hýbať i doma. Skákanie na trampolíne vyvoláva v deťoch radosť. Vďaka skákaniu si zlepšia pohybové schopnosti, naučia sa koordinovať pohyby a vybudujú si už od malička fyzickú kondíciu. Zo zdravotného hľadiska je skákanie skvelé aj kvôli podpore lymfatického systému a hustote kostí. V žiadnej domácnosti nezapadnú detské trampolíny prachom a nestoja bez povšimnutia celé mesiace v kúte. Skákanie deti zabaví naozaj na dlhú dobu a budú sa k tejto aktivite často vracať.

Rozhodujúca je veľkosť trampolíny

Pri výbere trampolíny si vopred premyslite, kde ju umiestnite. Okolo trampolíny musí byť voľný priestor po stranách i nad trampolínou. Podľa toho vyberajte jej veľkosť a výšku. Trampolíny môžete nájsť v predajniach v rôznych veľkostiach – s rôznym priemerom plochy na skákanie. Veľký výber trampolín do záhrady i do bytu nájdete na stránkach internetového obchodu inSPORTline. Vďaka prehľadnému popisu trampolín si dokážete vybrať on-line bez toho, aby ste strácali čas behaním po kamenných predajniach. Najmenšie trampolíny sa vyrábajú s priemerom od 90 cm a zabavia najmenšie deti. Rozmernejšie trampolíny do bytu môžu mať priemer do 180 cm. Tieto modely využijú nielen deti, ale aj dospelí. Samozrejme, že sa pri výbere musíte v tomto prípade zamerať aj na nosnosť. Ak nechcete mať trampolínu neustále rozloženú na jednom mieste, vyberte si model vyrobený z odľahčených materiálov (plast alebo hliník). Takáto trampolína váži okolo 8 kg a dá sa uložiť po zložení pod posteľ. Veľmi skladné sú špeciálne nafukovacie trampolíny, ktoré sú priam stvorené na domáce použitie. Bezpečnosť skákania je veľmi dôležitá, a preto sa zamerajte na počet nožičiek, výšku ochrannej siete a dobre vám poslúži madlo. Trampolíny určené do interiéru si nevyžadujú zdĺhavú údržbu. Občas skontrolujte skrutky, ktoré raz za čas ošetrite olejom. Plochu na skákanie očistíte jednoducho pomocou mokrej handričky.