Úvod Zdravie a rodina Oplatí sa trénovať s gumami na cvičenie?

Oplatí sa trénovať s gumami na cvičenie?

496
0
ZDIEĽAŤ
Oplatí sa trénovať s gumami na cvičenie?
Oplatí sa trénovať s gumami na cvičenie?

Navonok veľmi jednoduchá a predovšetkým lacná pomôcka môže vzbudzovať dojem, že je len hračkou a pri cvičení neprináša žiadny efekt. Na mysli máme gumy na cvičenie, ktoré nájdete v obchodoch v rôznych atraktívnych dizajnoch, s rôznou záťažou a tiež cenou. Otázka preto znie: oplatí sa gumu kúpiť a trénovať s ňou?

Doma s ňou dokážete robiť zázraky

Pri tréningu doma v obývačke iste hľadáte možnosti, ako cvičenie zatraktívniť a vyhnúť sa nude. Preto si ľudia kupujú rôzne predražené kardio stroje, ktoré napokon končia len ako sušiak na bielizeň. Existujú však pomôcky, ktoré vás veľa nestoja a dokážu narobiť parádu nielen s vašim telom, ale tiež tréningom. Medzi takéto pomôcky patria hrazda na cvičenie, fitlopta, činky, švihadlo, masážne valce a gumy na cvičenie. Viete, že všetky tieto pomôcky môžete kúpiť na jednom mieste za neuveriteľné ceny? Internetový obchod inSPORTline je e-shopom, z ktorého nikdy neodídete s prázdnym košíkom. Vráťme sa však späť ku gumám na cvičenie. Ich výhoda je zrejmá. Gumy po cvičení zložíte a schováte ich do zásuvky. Zároveň absolútne nezaťažia vás rozpočet, ale vaše svaly áno. Dajú sa totiž kúpiť s rôznym odporom, podľa ktorého sú farebne odlíšené. Samozrejme, že po kúpe gúm budete asi trochu v pomykove, ako ich využiť. Našťastie máte po ruke internet, na ktorom nájdete milióny videí s návodom na cvičenie s gumami. Jedna malá rada: overte si materiál, z ktorého je guma vyrobená. Niektoré gumy sa totiž pri cvičení často zošuchnú z legín a dokonca aj z pokožky. Vsaďte naozaj na kvalitu a overené značky.

Tipy na cviky so záťažovými gumami

S gumami na cvičenie sa jednoznačne oplatí trénovať. Veď ich využívajú profesionálni športovci a dokonca nadupaní svalovci, ktorí si s nimi precvičujú svaly, keď si chcú dopriať rýchly tréning. Gumy na cvičenie sú naozaj variabilné. Ak vás nebudú baviť cviky, ktoré nájdete ne internete, môžete si vymyslieť vlastné. Najčastejšie sa však používajú ako odpor pri prevádzaní drepov, pri zakopávaní, pri predkopávaní alebo pri výpadoch. Gumy si pokojne nasaďte na ruky aj pri planku alebo klikoch. Gumy na cvičenie jednoducho dokážu všetky cviky urobiť ešte zaujímavejšími a náročnejšími. Precvičíte si s nimi dokonca aj brucho. Napríklad tak, že si ľahnete na zem, gumu nasadíte na členky, nohy držíte nad zemou, striedavo zdvíhate ľavú a pravú nohu do výšky. S gumami môžete chodiť, poskakovať, unožovať, roznožovať, naťahovať ich rukami, ľahnúť si na ne a vyskúšať bench press alebo zničiť brucho pri obrátenej skračovačke. Tak čo, kedy si kúpite gumu na cvičenie?