Úvod Zaujímavosti Základná výbava pre milovníkov futbalu

Základná výbava pre milovníkov futbalu

381
0
ZDIEĽAŤ
Základná výbava pre milovníkov futbalu
Základná výbava pre milovníkov futbalu

Pokiaľ máte doma malého futbalistu alebo futbalistku, určite pokračujte v čítaní nášho článku. Poskytneme vám prierez základných pomôcok, ktoré by určite nemali chýbať pri realizácií príslušnej športovej aktivity. V texte vám vysvetlíme, v čom spočívajú benefity jednotlivých predmetov – so špeciálnym zámerom na zlepšenie alebo spríjemnenie hrania.

Vychytajte výbavu s brankárskymi rukavicami

Vzhľadom na to, že pozornosť sa vždy upiera na strelcov, kým brankári sú často prehliadaní a pritom na nich závisí tak veľa, rozhodli sme sa ich uprednostniť v našom článku. Pokiaľ vaša malá ratolesť radšej loptu chytá, ako s ňou útočí, potom bude dozaista potrebovať kvalitné brankárske rukavice. Rukavice sú navrhnuté tak, aby podporovali zápästie, chránili ruku pred vykĺbením pri náraze silnej lopty a zároveň umožnili voľnosť pohybu prstov, aby dokázala byť lopta správne zachytená.

Kopačky, teda ten lepší typ

Či už vaše dieťa hrá futbal rekreačne alebo berie tento šport seriózne, určite by nemali v jeho výbave chýbať kopačky. Futbalisti trávia 90 minút času na nohách, počas ktorých behajú, nahrávajú, spracovávajú prihrávky, zahrávajú štandardné situácie a iné. Byť schopný zostať na nohách a udržať ich v dobrom stave je dôležité, čo robí z kopačiek ten najdôležitejší kus výstroje, ktorý sa používa.

Kopačky predstavujú neoddeliteľnú súčasť futbalovej kultúry a okrem toho prinášajú danému športovcovi množstvo benefitov. Samotného hráča chránia pred nebezpečným pošmyknutím, dodávajú  hráčovi lepšiu kontrolu lopty, vďaka šťúplom na chodidlovej časti umožňujú hráčovi lepšiu kontrolu pohybu (rýchle zastavenie, zmeny smeru) a podobne.

Tip: Až do veku 9 rokov, dieťa v skutočnosti nepotrebuje futbalové kopačky. Aj bez nich bude kvalitne hrať v akomkoľvek type atletickej obuvi, ktorá mu sedí a poskytuje mu dobrú oporu.

Pitný režim

Vzhľadom na to, že celý článok smerujeme na mladšie deti, veríme, že ďalšou kritickou súčasťou výbavy je fľaša s vodou. Futbal je letný šport a často sa hrá pod horúcim slnkom. Práve po náročnom behaní po ihrisku v takýchto podmienkach je potrebné, aby dieťa dodržiavalo pitný režim a vyhlo sa dehydratácií.