Úvod Problémy v rodine Ako partnerstvo prispieva k úspechu: domáca pohoda pomáha vo výkonoch

Ako partnerstvo prispieva k úspechu: domáca pohoda pomáha vo výkonoch

572
0
ZDIEĽAŤ

Je to zaujímavé. Niektorí z nás môžu celý život márne bojovať o to, aby sa presadili v odvetví, ktoré milujú. A niektorí zas majú taký obrovský talent, že keď k nemu pridajú tvrdý tréning, tak jednoducho nemajú konkurenciu. Vo všeobecnosti platí, že tréning v rozhodujúcich momentoch môže prebiť talent, ale keď talent spolupracuje s tréningom, je to naozaj nebezpečná kombinácia. Málokto si ale uvedomuje, že dôležitou zložkou je domáce zázemie, inak povedané to, čo máte doma ovplyvní váš výkon na pracovisku, prípadne v zápasoch alebo na súťažiach. 

Domáca pohoda je základ úspechu a kto to zažíva, vie to ptovrdiť.. Nie nadarmo sa hovorí, že keď chcete dosiahnuť niečo veľké, nemôžete to dosahovať sami, ale musíte byť s niekým. Okrem toho, známe príslovie tvrdí, že ak chceš ísť rýchlo, choď sám, ak ďaleko, tak s niekým. Uvedomujú si to aj známi športovci ako napríklad Cristiano Ronaldo z talianskeho Juventusu Turín, Lionel Messi zo španielskej Barcelony či Neymar z francúzskeho PSG. Všetci sú úspešní a všetci majú rozdielne zázemie.

V tomto článku sa pozrieme na to, ako sa domáca pohoda premieta do športu. Nie je totiž ničím špeciálnym, že prostredie, ktoré má hráč doma, prípadne pohodu, akú si vie so svojou partnerkou vytvoriť, vplýva v konečnom dôsledku na to, aký podá výkon. Napríklad, Lionel Messi, kapitán FC Barcelona je ženatý so svojou dlhoročnou láskou menom Antonella. Na ihrisku je jedným z najlepších. Avšak, Cristiano Ronaldo ženatý nie je, pričom za posledné roky vystriedal viacero partneriek. Aj on má ale doma pohodu a je to vidieť aj pri jeho výkonoch, pričom Juventus patrí pri robení predpovedí naživo medzi najväčších favoritov, nech už nastupuje proti komukoľvek. Jeho partnerka Georgina Rodriguez mu vychádza v ústreti a zvykla si aj mediálnu pozornosť, čo je veľmi podstatný faktor. Pre ženy, ktoré nie sú zvyknuté na slávu to popri profesionálnom futbalistovi nemusí byť jednoduché. O to je to cennejšie, keď partnerky s týmto aspektom nemajú problém.

Potom je tu Neymar. Ten nežije tradičným ustáleným spôsobom života, pričom verejnosť stále presne nevie, kto je jeho partnerka. Zvykne sa to uňho meniť. Podstatné ale je, že to, ako žije mu vyhovuje a vďaka priateľom a blízkym má o pohodu postarané. Preto je to vidieť aj na jeho výkonoch, veď je jedným z najlepších futbalistov na svete a v drese PSG to potvrdzuje v každom zápase.  Bolo tomu tak už v Barcelone a je tomu tak aj teraz, keď hráva vo Francúzsku.

Nakrátko poďme aj do sveta basketbalu. Konkrétne LeBron James je dôkazom toho, že domáca idylka prispieva ku kvalitným výkonom. James je medzi najlepšími v NBA už viac ako desať rokov a darilo sa mu či už v Clevelande, Miami alebo v Los Angeles. Kam prišiel, tam uspel. Jeho partnerka Savannah Brinson, s ktorou je ženatý od roku 2013 mu je vo všetkých ohľadoch veľkou oporou. Spomínaný Le Bron je hviezda a jeho prínos v priebehu zápasov je skutočne veľký. Ťažia z toho momentálne losangeleskí Lakers, pričom neraz sa stalo, že LeBron James rozhodol o zisku bodov pre svoje mužstvo v posledných minútach či sekundách zápasov. James má doma kľud a milujúcu manželku, ktorá mu vyhovie vo všetkom, v čom potrebuje a podporuje ho. Aby ste si ale nemysleli, nejde to samo, LeBron si  svoju pozíciu musel tvrdo vybojovať. Očakáva sa, že podobná cesta čaká aj ďalších hráčov, ak budú chcieť skutočne preraziť na najvyššom fóre. A najväčším fórom nie je nič iné ako prestížna basketbalová liga NBA. V tomto momente najlepšia liga na svete.

Nech je ako je, domáca pohoda je naozaj dôležitá, pritom sa nejedná len o to, či ste profesionálny športovec alebo človek, ktorý robí v inom odvetví. Partnerka, respektíve partner, ktorý vás posúva vpred je niečo, čo by sme dopriali naozaj každému.