Úvod Rodina Ako si urobíte krásne vianočné fotografie svojej rodiny?

Ako si urobíte krásne vianočné fotografie svojej rodiny?

1223
0
ZDIEĽAŤ

Prichádza to najúžasnejšie obdobie v roku na fotenie vianočných fotografií. Ak sa chcete pokúsiť o amatérske zábery bežným fotoaparátom sami, tu je niekoľko rád ako na to J

  1. Najdôležitejším faktorom je vytvorenie vianočnej scény na tému, ktorá je vám blízka. Nezabudnite na stromček a vianočné ozdoby. Pri fotení detí môžete aranžovať aj ich obľúbené hračky. Pri fotení párov, či rodinnom fotení aranžujte jednoduchšie prostredie, aby fotografie nevyzneli gýčovo, či infantilne.
  2. Oblečenie zosúlaďte s vianočným prostredím. Ak idete fotiť jednoduché, svetlejšie a decentnejšie fotografie, určite nezvoľte tmavé, či veľmi farebné oblečenie. Môže to výsledný efekt rozbiť. Ak fotíte vo farebnom prostredí, zvoľte oblečenie tak, aby ste na ňom nezanikli. A oblečenie si navzájom zlaďte. Niekedy stačia len vianočné doplnky ako čiapky, alebo košele. Zaujímavým oblečením pre vianočné fotenie môže byť pyžamo.
  3. Doplnky – na tie nezabudnite. Drevené hračky, krabičky, zabalené darčeky. Prípadne zájdite do obchodu, kde zoženiete drevené písmená s rôznymi vianočnými motívmi. Sladkosti, ako napríklad nadrozmerné lízatká, alebo vianočné čokolády. Takéto doplnky zároveň poslúžia na zábavu vašich detí pri fotení.
  4. Ak nemáte k dispozícii profesionálny fotoaparát so svetlami, nezabúdajte, že pri fotení potrebujete svetlo. Práve to vytvára krásny výsledok. V prípade fotenia v menej presvietenom interiéri sa môžete pokúsiť dosvetliť si scénu okrem klasických svietidiel vianočnými svetielkami, sviečkami, ktoré udržia priestor žiarivý. Pre lepší odraz svetla je možné použiť aj kúsok staniolu. Vynaliezavosť tu nepozná hranice.
  5. Uvoľnenosť a dobrá nálada je základom pre krásne vianočné fotky. Rozosmejte svojich blízkych, prejavte im akúkoľvek náklonnosť a usmerňujte ich počas fotenia. Deti môžu byť fotené v akcii, pri hraní, či len tak s nejakou hračkou. Fotografia, ktorá zachytí prirodzenosť je najkrajšou spomienkou.

Ak by ste vianočné fotenie chceli zveriť radšej do rúk profesionála, dohodnite si dopredu motív a priblížte mu vašu predstavu. V ateliéri JAMIS PHOTO máte v ponuke viaceré balíky fotení na rôzne témy. Nezabúdajte však na to, že v prípade fotenia v ateliéri je najvyšší čas dohodnúť si termín fotenia, aby ste už spracované fotografie mohli rozposlať rodine a známym vo forme pohľadníc, či darovali napríklad obraz na plátne ako vianočný darček.