Úvod Zaujímavosti Zachráňte našu planétu zelenou elektrinou!

Zachráňte našu planétu zelenou elektrinou!

350
0
ZDIEĽAŤ

Naša planéta nám poskytuje miesto na život, a preto je dobré ju naozaj chrániť. Dnes sa vyrába množstvo výrobkov v továrňach, po cestách sa premáva niekoľko miliónov áut a všetky tieto veci znečisťujú našu planétu. Globálne otepľovanie, ktoré vzniklo práve kvôli týmto problémom, je dnes tiež veľký problém. Ako začať chrániť našu planétu?

Ak chcete zachrániť našu planétu, máte niekoľko možností, ktoré viete začať používať. Zachrániť planétu dnes viete aj z pohodlia domova a stačí vám na to využívať zelenú elektrinu, ktorá je z prírodných zdrojov. Ako zachrániť planétu vďaka zelenej elektrine?

Prečo začať používať zelenú elektrinu?

Našu planétu viete ochrániť aj z pohodlia domova a to obyčajným solárnym panelom. Dnes žijeme v 21. storočí a elektrina sa dá vyrábať aj vďaka prírodným zdrojom, akým je vietor, voda, slnko a podobne. Vďaka týmto zdrojom sa dá vyrábať zelená elektrina, ktorá znečisťuje našu planétu oveľa menej, ako elektrina z tovární, jadrových elektrární a podobne. Ak teda aj vy chcete začať chrániť planétu, namontujte si na strechu solárny panel. Slnečná energia zabezpečí plynulý chod vašej domácnosti počas dňa. Počas noci samozrejme nemôžete panel používať, no aj napriek tomu bude znečistenie minimálne.

Ak chcete chrániť našu planétu aj inak, namiesto auta, ktoré dnes používajú milióny ľudí, skúste chodiť pešo, bicyklom, ale nie je zlá ani mestská doprava, keďže jedno vozidlo, ktorým je autobus, dokáže odniesť desiatky ľudí a vyprodukuje rovnaké odpadové látky, ako auto v ktorom sa vezie jedna osoba. Okrem mestskej dopravy je ekologický aj vlak, metro, elektrické autá, kolobežky, skútre a iné elektrické dopravné prostriedky, alebo prostriedky, ktoré vedia odniesť veľa ľudí naraz. Elektrické automobily netvoria žiadne výfukové plyny a vďaka tomu neznečisťujú počas jazdy životné prostredie.

Neváhajte a začnite využívať zelenú elektrinu aj vy!