Úvod Zaujímavosti Prekladateľské služby pre podnikateľov

Prekladateľské služby pre podnikateľov

358
0
ZDIEĽAŤ

Web v angličtine a niekoľkých ďalších jazykových mutáciách, má dnes skoro každý. Tiež si skoro každý myslí, že to stačí. Predsa len urobili pre svojich potencionálnych zahraničných klientov či obchodných partnerov maximum, alebo nie? Je pravda, že sa asi ťažko zdvihnete zo stoličky, naskočíte na vlak (napríklad do Nemecka), len preto, aby ste tam vylepili a rozdali pár letáčikov. Komunikovať s potenciálnymi klientmi zo zahraničia môžete predsa aj z domu vďaka internetu.

Aj online komunikácia si zaslúži solídny preklad

V online prostredí možno jediným kliknutím osloviť desiatky až stovky zahraničných užívateľov. Chce to len nápad, rozpočet a kvalitné inzeráty. Či už stavíte na bannery alebo textovú reklamu, je isté, že budete potrebovať niekoho šikovného, ​​kto vám texty preloží. Ak budete cieliť na jednotlivé krajiny, pokojne sa rozhodnite pre rôzne jazykové mutácie. Všeobecne však platí, že ak cielite na západ, stačí vytvoriť preklad do angličtiny. Rozhodnutie nezávisí na vás, ale aj na cieľovej skupine a odbore, v ktorom podnikáte. Ak cielite na vrcholových manažérov v technickom odbore, angličtina by nemala byť problém.

Prekladateľskú agentúru ďalej využijete aj pri vytváraní jednotlivých e-mailov pre svojich potencionálnych klientov. Je dobré individualizovať a vyberať také apely, ktoré daný človek využije. Ak máte totiž špecifický odbor, je pravdepodobné, že oslovíte iba úzku skupinu zahraničných firiem, ktoré budete menovite poznať. Jednoducho získate prístup k ich portfóliu a môžete im tak ponúknuť produkt alebo služby priamo na mieru a ako inak než bezchybne v ich jazyku.

Na výbere prekladateľskej agentúry si dajte záležať. Budú to práve oni, ktorí rozhodnú či kvalita vašich výstupov bude perfektná alebo len priemerná. Stavte len na osvedčené prekladateľské agentúry, ktoré vám zaručia kvalitu. Určitým meradlom môže byť aj doba pôsobenia na slovenskom trhu, počet zákaziek a veľkosť tímu. Pozor ale na agentúry, ktoré v sebe ukrývajú len externistov, predsa len interný zamestnanec je oveľa flexibilnejší a teda vám poskytne omnoho skôr odpoveď.