Úvod domácnosť a bývanie Túžite po pergole vo vašej záhrade? Vsaďte na bioklimatickú pergolu

Túžite po pergole vo vašej záhrade? Vsaďte na bioklimatickú pergolu

755
0
ZDIEĽAŤ
Túžite po pergole vo vašej záhrade? Vsaďte na bioklimatickú pergolu

Pergoly sú stavbou, ktorá by v modernej a funkčnej záhrade nemala chýbať. Pri výbere pergoly vsaďte na model, ktorý maximálne využije všetky prírodné procesy. Takouto pergolou je bioklimatický variant, ktorý prinúti prírodu pracovať vo váš prospech.

Výhody bioklimatickej pergoly

Bioklimatická pergola sa na prvý pohľad nelíši od klasickej. Bioklimatické pergoly majú však niečo navyše. Je to schopnosť využiť počasie vo váš prospech. Tento typ pergol sa stavia z ocele alebo hliníka. Oba materiály sú veľmi pevné a lamely z nich vyrobené odolajú sile vetra, dažďa i snehu. Čo všetko bioklimatická pergola dokáže?

Tieni a reguluje

Bioklimatická pergola je skvelým spôsobom vonkajšieho tienenia. Chráni vás i celú rodinu pri posedení na terase pred slnečným žiarením. A nechráni len vás, ale i miestnosť, ku ktorej je pristavená. Na druhej strane môžete vďaka regulovateľným lamelám intenzitu svetla zvýšiť, keď slnko zájde za mrak.

Chráni a optimalizuje

Bioklimatická pergola chráni záhradné posedenie a terasu pred snehom, dažďom a vysokou teplotou. Vďaka takejto pergole vás neprekvapia žiadne výkyvy počasia. Krytie pomocou pergoly zabraňuje úniku tepla z miestnosti. Zároveň vám umožňuje vetranie bez obavy o preniknutie dažďa do interiéru. Jednoducho zaklapnite lamely. Ak máte k pergole nainštalované aj vonkajšie rolety alebo žalúzie, dosiahnete dokonalú ochranu.

Poskytuje komfort

Posedenie na terase pod pergolou je naozajstným relaxom. Bioklimatická pergola s otočnými lamelami sa dá ovládať podľa vašich požiadaviek. Môžete dosiahnuť maximálne tienenie, odraz slnečného žiarenia, reguláciu teploty alebo ventiláciu. Terasa sa počas teplejších mesiacov stane plnohodnotným priestorom, ktorý prepojí váš dom s prírodou.

Bioklimatická pergola podľa vašich predstáv

Bioklimatické pergoly z hliníka sú z hľadiska kvality najlepšou voľbou. Hliníkové pergoly plne odolávajú každému počasiu. Hliník sa nedeformuje pod vplyvom vysokých či nízkych teplôt. Je praktický kvôli jeho odolnosti a nevyžaduje takmer žiadnu údržbu. Iste splní aj vaše estetické predstavy, keďže si môžete vybrať z viacerých farebných prevedení. Jednotlivé lamely bioklimatickej pergoly sa dajú nakláňať do rôznych uhlov a niektoré umožňujú celkové odsunutie na stranu. Poloha lamiel a ich odsunutie sa dá ovládať ručne pomocou kľuky alebo diaľkovým ovládaním. Záleží len od vašich finančných možností, ktorej variante dáte prednosť. Pri kúpe pergoly sa obráťte na overených predajcov, ktorí vám poskytnú profesionálne poradenstvo a nájdu možnosti realizácie vašich predstáv.