Úvod domácnosť a bývanie Sťahujeme sa do (skoro) nového bytu. Čo treba zrekonštruovať a kedy stačí dizajnová...

Sťahujeme sa do (skoro) nového bytu. Čo treba zrekonštruovať a kedy stačí dizajnová renovácia

244
0
ZDIEĽAŤ
Sťahujeme sa do (skoro) nového bytu.
Sťahujeme sa do (skoro) nového bytu.

Ak sa presťahujete do nového zariadeného bytu na kľúč, vašou jedinou starosťou je vlastne to, kam uložiť všetky vaše veci. Od oblečenia cez hrnce až po erotické poviedky. A ak sa náhodou sťahujete z domu, bolo by ešte praktické zbaviť sa vecí, ktoré už v byte nevyužijete. Myslíme tým napríklad bazénovú pumpu či robotickú kosačku. Ale tým to začína a väčšinou aj končí.

Ak ste však kúpili byt, ktorý síce nie je vôbec starý, v podstate je bez žmurknutia oka obývateľný, ale zároveň už nežiari novotou, starostí môže byť trochu viac… Ako sa k tomu postaviť? Rekonštruovať, renovovať alebo sa hneď nasťahovať? Čítajte ďalej, poradíme vám.

Hodnotiaci proces je dôležitý

Je dôležité objektívne zhodnotiť stav bytu. Samozrejme zariadenie nemusí byť podľa najnovších trendov, dôležité je však to, či to vyhovuje vám. Ak všetko slúži a vy sa cítite príjemne, nie je vlastne žiaden dôvod na výraznú rekonštrukciu. Zároveň výmena nábytku a zariadenia v obývačke, spálni či detských izbách samozrejme nie je nijak časovo náročná a tiež sa tým nijak neobmedzí chod domácnosti. Teda tieto miestnosti môžete na svoj obraz pretvoriť aj kedykoľvek počas bývania.

Kľúčový býva stav kúpeľne a kuchyne

Pred presťahovaním sa je však veľmi dôležité zvážiť stav kuchyne a kúpeľne. Sú tieto miestnosti v stave, ktorý vám bude vyhovovať ešte minimálne niekoľko rokov alebo sa už teraz neviete dočkať zmeny? Ak je to druhý prípad, neváhajte a pustite sa do prerábania radšej hneď. Aké sú vaše možnosti?

·         Výroba a montáž presne mieru:

Najtrvácnejšou a najudržateľnejšou možnosťou sú kúpeľne a kuchyne na mieru. Vybrať si kvalitnú, overenú firmu, ktorá vám zaistí tvorbu návrhu kuchyne, konzultácie, výrobu aj konečnú montáž – to je určite tá najjednoduchšia a najpohodlnejšia forma, ktorá vám ušetrí veľa nervov, starostí a v konečnom dôsledku veľmi často aj financií.

·         Malá renovácia:

Ak myslíte, že kuchyňa či kúpeľňa by vám mohla ešte pár rokov poslúžiť, vyhovuje vám ako je uspôsobená, akurát vôbec nemôžete ustáť jej stávajúci dizajn, máme pre vás návrh jednoduchšieho riešenia, a to malú vizuálnu zmenu.

V rámci kuchyne máte v podstate dve rýchle možnosti, ktoré zvládnete samy:

  1. skrinky môžete pretrieť vhodnou farbou, ktorú následne ochránite vrstvou laku či vosku.
  2. môžete skúsiť vhodnú samolepiacu fóliu s ktorou je renovácia rýchlejšia ako večerný film

+ vedeli ste, že dnes existujú už aj vodeodolné farby na kachličky? Existujú a skutočne vydržia. Rýchla renovácia kúpeľne je s nimi zaručená.

Možno sa vám to na prvý pohľad nezdá, ale dnešná ponuka samolepiacich fólii či farieb na nábytok/kachličky je skutočne široká v tých najrôznejších trendových dizajnov. Výsledok často príjemne prekvapí aj tých najnáročnejších.