Úvod domácnosť a bývanie Dokonalé pomôcky do domácnosti, ktoré vám uľahčia život

Dokonalé pomôcky do domácnosti, ktoré vám uľahčia život

295
0
ZDIEĽAŤ
Robotický vysávač
Robotický vysávač

Popri práci a ďalších starostiach mnohokrát na starostlivosť o domácnosť neostáva dostatok času. Nehovoriac o voľnom čase alebo záľubách. To je pre mnohých zaneprázdnených ľudí jednoducho luxus. Pokiaľ sa aj vy radíte medzi tých, ktorí nemajú dostatok času na všetko, pripravili sme si pre vás užitočné tipy, ktoré vám pomôžu ušetriť čas.

Stavte na práčku so sušičkou

Sušenie bielizne môže trvať celú večnosť. Najmä, ak sa staráte o oblečenie a bielizeň všetkých členov domácnosti. Aj preto je skvelou voľbou práčka so sušičkou, ktorá sa o sušenie postará za vás. V súčasnosti práčky so sušičkou disponujú aj rôznymi programami ako napríklad parný program, ktorý bielizeň nadýcha a rozvonia. Pri mnohých materiáloch budete tak môcť upustiť aj od nudného a zdĺhavého žehlenia. Program si môžete vybrať aj podľa praného materiálu.

Práčka so sušičkou vám navyše okrem času ušetrí tiež miesto, pretože nebudete musieť kupovať dva spotrebiče.

Robotický vysávač, ktorý sa postará o čistotu

Robotický vysávač je dokonalá pomôcka, ktorú si zamilovali mnohí. Zatiaľ, čo sa vy budete venovať inej aktivite, práci alebo športu, vysávač za vás povysáva všetky priestory. Dnes už na trhu nájdete rôzne druhy vysávačov v rozličných cenových kategóriách. Niektoré disponujú aj dokonca funkciou mopovania.

Robotické vysávače sú vybavené senzormi, vďaka čomu sa dokážu po byte pohybovať bez vašej asistencie. Rovnako ich môžete nastaviť, aby upratovali byt či dom vždy v rovnaký čas, alebo sa naopak venovali iba nejakej konkrétnej znečistenej oblasti vo vašej domácnosti.

Vďaka robotickému vysávaču budete mať doma čistejší vzduch a väčší poriadok. Keďže nie všetky vysávače povysávajú rohy alebo ťažko dostupné miesta, je dobré zaobstarať si aj klasický ručný vysávaš a raz za dva týždne spomínané miesta prebehnúť.

Nakupujte efektívne

Chodievate na nákup každý týždeň? Skúste nakupovať iba raz za dva týždne a ušetrite tak hromadu času. V prvom rade si však musíte naplánovať dvojtýždňový jedálniček. Na prvý týždeň si nakúpte potraviny čerstvé, na druhy týždeň sa sústreďte na potraviny trvanlivé a mrazené, z ktorých vykúzlite hneď niekoľko jedál.